U Srbiju uskoro stiže najveći monstrum svih vremena: Ubio je 14 osoba, među kojima su i deca (FOTO)

Ovaj dželat sa severa Bačke, sa svojim eskadronom smrti, krvavi pir je započeo u januaru 1994. godine

  • 27

Serijski ubica i bivši pripadnik Legije stranaca Marinko Magda (55) mogao bi uskoro da bude pušten iz mađarskog zatvora, navodi se u nezvaničnim informacijama mađarskih medija.

Rešena misterija ubistva u apartmanu br. 12: Ubica iz Srbije dolijao posle 16 godina u Švajcarskoj

Suđenje Magdi zbog napada na stražara u mađarskom zatvoru Foto: wikipedia/hupres

Magda je 1995. godine presudom mađarskog suda osuđen na kaznu doživotnog zatvora, uz mogućnost da bude pušten ranije. Ali, to ne znači da će Magda moći zaista da uživa u slobodi već da će biti izručen Srbiji u kojoj je osuđen na 40 godina za ubistva zbog kojih je prozvan srpski Džek Trbosek.

Ovaj dželat sa severa Bačke sa svojim eskadronom smrti krvavi pir je započeo u januaru 1994, a svi zločini su počinjeni iz koristoljublja. Među ubijenima je bilo i dece, iako Magda tvrdi da "gde je on bio, deca su ostajala". Tačan broj žrtava nikad nije utvrđen, ali mediji navode da je bilo 14 žrtava.

SEJAO SMRT

U januaru 1994. godine sa saučesnicima je u jednoj noći ubio pet ljudi u Subotici. Masakr je tada počeo surovom likvidacijom tročlane porodice Petrić - Milana, Stane i njihovog desetogodišnjeg sina Daneta, a završio ga ubistvom bračnog para Josipa i Verice Agatić na Paliću.

Posle četvoromesečnog rada policija je utvrdila da je Magda, sam ili u grupi, ubio i staricu Idu Feher u okolini Subotice. Ubrzo je uprljao ruke krvlju i u Mađarskoj, gde je 13. januara 1994. ubio četvoročlanu porodicu Balint - lokalnog poslastičara (42), njegovu suprugu od 42 godine i njihove sinove stare 10 i 16 godina.

Mađarska novinarka uradila je 2002. prvi intervju sa Magdom u zatvoru Foto: wikipedia/hupres

Istim oružjem kojim je ubijena ova porodica ubijen je i bračni par Antal i Rozalija Horvat u Kečkemetu, u Mađarskoj, a u istom mestu je ubio i hrvatskog državljanina Dragutina Kujundžića, 20. decembra 1993. godine. Na dušu mu se stavlja i smrt Edite Orošhaze u Mađarskoj.

Uhapšen je u svom stanu u Mađarskoj 1994. godine. U Srbiji je njemu i još 11 okrivljenih suđeno u odsustvu. Izrečena mu je smrtna kazna, a kada je ona ukinuta, kazna je preinačena na 40 godina zatvora. U Budimpešti je krajem 1995. osuđen na doživotnu robiju.

Jedan od najokrutnijih ubica sa ovih prostora služio je kaznu u najčuvanijem zatvoru u Mađarskoj, u Šatorajaujhelju, na granici sa Ukrajinom.

Marinko Magda kao vojnik JNA Foto: Privatna arhiva

Pre nekoliko godina je podneo zahtev mađarskim organima da ga isporuče Srbiji, uz obrazloženje da je spreman da svedoči na sudu i da se "sazna istina".

Zoltan Bataj, sekretar za medije Apelacionog suda u Segedinu rekao je za lokalni portal da nije siguran da će osloboditi Magdu iz zatvora u Segedinu. Njegova kazna u Mađarskoj ističe 2019. godine, a dobio je još 200 dana zbog napada na stražara, pa će biti pušten početkom 2020. godine.

VIDEO: Iz ovog srpskog zatvora nema bekstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x

    29. jun 2018 | 09:35

    Kako mu istice kazna u Madjarskoj 2019 ako je osidjen na dozivotbu robiju ?😳

  • Zoran

    29. jun 2018 | 09:31

    Takav se zlocinac ubija ne da mu se dozvoli dalje da zivi ali svi sudovi su isti

  • ...

    29. jun 2018 | 09:18

    Znači madjarska policija bila sposobna da rasvetli zločin, nadje i uhapsi, a sud osudi ubicu... naši vetovatno i dalje prikupljaju dokaze i rade na rasvetljenju slučaja..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA