≫ 

Puzala sam po hodniku dok mi je zabadao nož u vrat, mislila sam da će me zaklati: Ispovest Nišlijke koju je u sudu izbo major Blagoje (FOTO)

Sedamnaestogodišnja tinejdžerka danas je napustila nišku bolnicu

  • 9

Sedamnaestogodišnja A. M. koju je 23. jula u hodniku niškog Osnovnog suda nožem napao penzionisani major Blagoje Stojanović (75) sa kojim se njena majka sudila, danas je napustila nišku bolnicu. Rana na vratu zbog koje je zadržana na lečenju na Dečjoj hirurškoj klinici lepo je zarasla, ali traumu koju je doživela dok je razjareni starac ubadao nožem, kako kaže, teško će preboleti.

Preminuo deda koji je nožem napao devojčicu u Nišu i popio "Aće"

A. M. sa bratom Daliborom, Foto: Telegraf

SLEDEĆE ČEGA SE SEĆAM JE DA SAM U URGENTNOM CENTRU

- Tog čoveka sam viđala i ranije, par puta kada sam sa mojom majkom koja mu je obavljala kućne poslove bila kod njega, kao i u sudu jer sam i ranije opravdavala njen izostanak sa ročišta. Sedela sam na klupi i igrala igricu na telefonu, a on je sa svojom advokaticom bio naspram mene. Kada je krenuo ka meni pomislila sam da će mi nešto reći, podigla sam glavu ka njemu, a on mi je u lice naprskao suzavac... - priča ona.

- Obnevidela sam i pala na pod i tada sam osetila ubod u vrat... Shvatila sam da mu je namera da me ubije, puzila sam ka sredini hodnika pokušavajući da umaknem nožu, krv je liptala na sve strane... Tada mi je pritrčao taj dečko za koga sam čula da je advokat Miloš Vujošević i odvukao ga od mene... Neko mi je dodao maramice, zatim i peškir, pokušavala sam da zastavim šikljanje krvi... Sledeće čega se sećam da sam u Urgentnom centru – priseća se vidno potresena horora koji je doživela u niškom sudu napadnuta sedamnaestogodišnjakinja.

Stariji muškarac izbo devojku (17) u niškom sudu zbog 1.000 evra: Isprskao je suzavcem, popio "Aće", pa umro (FOTO)

Šok koji je doživela ostavio je teške tragove na njeno psihičko stanje zbog čega je neprestano bila pod sedativima.

PLAŠILA SE DA ZASPI

- Vrištala sam, tražila sam da idem kući, neprestano sam dobijala sedative kako bih se smirila i izbrisala sliku onog što mi se desilo. Plašila sam se da zaspim, videla sam ga pred očima sa nožem, ni sada ne mogu da se oslobodim tog straha – ističe A. M.

Za nekoliko milimetara nož je promašio arteriju, kaže Dalibor, brat devojčice, Foto: Telegraf.rs

Brat Dalibor naglašava da je njegova sestra imala puno sreće.

- Za nekoliko milimetara nož je promašio arteriju, u suprotnom, niko ne bi mogao da joj pomogne. Neshvatljiv je propust sudskog obezbeđenja koji je moju sestru mogao da košta života. Čuo sam da se Blagoje pravdao da je metaldetektor zapištao zbog njegovog pesmejkera pa ga zbog toga nisu pretresli, verovatno ih je zavarala njegova starost – kazao je ogorčeni brat.

Blagoje je nakon zločina ispio hlorovodoničnu kiselinu i nekoliko sati kasnije preminuo u niškoj bolnici. Njegov brat od tetke preuzeo je telo sa Instituta za sudsku medicinu, ali datum sahrane nije poznat. Motiv stravičnog zločina je navodni dug od 3.000 evra koji je majka A. M, Tanja imala prema Stojanoviću zbog čega je protiv nje i podneo tužbu.

VIDEO: Supruga Milića Vukašinovića izašla iz stana, ali nije želela da daje izjave

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zika

    25. jul 2018 | 19:57

    ipak se ne mogu oteti utisku da bezbednost kao struka je na jako niskom nivou u Srbiji. Radnik obezbedjenja na primer kod kontrole ulaska u sud nema prava na emocije, bilo kakve lične procene on mora da ima jasno propisanu proceduru po kojoj radi i postupa prema svakom ko hoće da udje u sud. Zbog neprofesionalizma nam se ovo i dešava.

  • Cek cek

    25. jul 2018 | 20:19

    Ne opravdavam majora ali sta je u pitanju ?

  • Fića

    25. jul 2018 | 23:26

    To nije uredu što je uradio mladoj osobi ali dokle više te prevare i zavlačenja,prekipelo mu je sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA