Narko-bos izručen Sidneju: Australijanca uhapšenog u Beogradu u hotelu "Metropol" čeka suđenje u rodnoj zemlji

Dejvid Kembel (49) koji je sa još dvojicom sunarodnika i jednim Libancem uhapšen u januaru u beogradskom hotelu “Metropol Palas”, izručen je u utorak Sidneju

  • 8

Biznismen i narko-bos Dejvid Kembel (49) iz Australije koji je, zajedno sa još dvojicom državljana te zemlje, i jednim Libancem uhapšen u januaru u beogradskom hotelu “Metropol Palas” prilikom primopredaje novca za koje se veruje da potiču od prodaje kokaina, izručen je u utorak Sidneju.

Velika akcija policije u hotelu Metropol: Dileri iz Australije pali sa 2 MILIONA DOLARA (FOTO)

Nakon suočavanja sa srpskim vlastima i provedenih sedam meseci u srpskom zatvoru, kako prenosi “Australijan asošijeted pres”, Kambel je u utorak izručen australijskim vlastima, zbog njegove navodne uloge u uvozu 1,28 tone kokaina, koji je zaplenjen u aprilu prošle godine u Sidneju. Vrednost zaplenjene droge procenjuje se na čak pola milijarde dolara!

Dva miliona evra su zapljenjena u hotelu Foto: MUP

Prema podacima australijske policije, Kambel je iz Beograda Australiji izručen avionom, pod policijskom pratnjom.

Dejvid Kambel uhapšen je 15. januara u “Metropolu” zajedno sa izvoznikom čelika i direktorom stovarišta Rohanom Arnoldom (43), koji važi za jednog od najuspešnijih biznismena u Australiji, kao i sa bivšim vlasnikom noćnog kluba u Kanberi Tristanom Vatersom (24).

Arnold Rohan Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak, Linkedin.com

Trojica državljana Australije uhapšena su prilikom primopredaje oko 600.000 evra za koje se veruje da potiču od prodaje kokaina. Uz njih je uhapšen i jedan Libanac, zbog falsifikovanja dokumenata, a zaplenjen je i pištolj.

Muškarci su uhapšeni nakon devetomesečne istrage koja je sprovedena sa australijskim istražnim organima, u hotelu u sred bela dana, oko podneva, kada je dogovorena primopredaja novca.

Naša policija je na ovom slučaju sarađivala sa australijskom Foto: MUP

Dejvid Kembel nije uhapšen u hotelskoj sobi, kada je policija u nju upala, već nešto kasnije, dok je sedeo u kolima ispred "Metropola". On je proveo ovih sedam meseci u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Kako navode australijski mediji, on i Arnold su dogogodišnji poslovni partneri, koji su upali i ozbiljne finansijske probleme kada njihova čeličana nije mogla da se nosi sa niskim cenama čelika uvezenog iz Kine. Smatra se da dugovanja njihove kompanije "Mas Stil" iznose oko 11,5 miliona dolara.

(Telegraf.rs/Sidney Morning Herald)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    2. avgust 2018 | 10:22

    Није баш тако како Риле написа.

  • Rile

    1. avgust 2018 | 22:51

    Ovde kakav je zakon blag ako dobije 3 godine puna kapa covek za ubistvo u Sydney dobio 3 godine

  • Rile

    2. avgust 2018 | 05:00

    Zaboravih i ovo da napisem perem kola ispred kuce na ulici nedelja jutro 10 sati odjednom staje auto ispred moje kuce kad ono iz opstine dvojica pitaju sta radim ja kazem perem kola oni kazu nesmes to da radis kazna $3000 posto ubijam ribu u moru od pene za kola i nazvase me ubicom eto zakona i nemojte da mislite da je lose u Srbiji ovde samo gledaju kako ce ti pare uzeti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA