Slučajno digli Avdalovićev džip u vazduh: Bomba bila namenjena komšiji sa kriminalnim dosijeom?

Osumnjičen je da je pljačkao po Evropi u stilu "Pink Pantera", a već mu je pre šest godina eksploziv završio u dvorištu

  • 6

Bomba koja je u nedelju ujutru bačena na automobil bivšeg reprezentativca i košarkašana Partizana Vukašina Vuleta Avdalovića najverovatnije nije bila namenjena njemu, već komšiji sa kriminalnim dosijeom Aleksandru Š.

Nepoznata osoba je juče bacila eksplozivnu napravu u dvorište zgrade u kojoj živi košarkaš sa porodicom, koja je pala na Adalovićev džip "audi Q5".

Vukašin Avdalović nije bio meta Foto: MN Press

Povređenih nije bilo, niti je materijlna šteta veća, a na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se osoba sa crnom kapuljačom kako u dvorište baca bombu i beži.

Istraga će pokazati kome je bomba bila namenjena, ali po nezvaničnim informacijama, meta napada nije bio sportista, već njegov sused Aleksandar Š, lice poznato i srpskoj i italijanskoj mafiji, kao počinilac nekoliko krađa u stilu "Pink Pantera".

Pronađeno telo nestale Novosađanke: Sumnja se da je skočila sa mosta

Aleksandar Š je, prema nezvaničnim saznanjima, pre dve godine u Italiji osumnjičen da je prilikom pljačke zlatare otuđio nakit vredan više stotina hiljada evra. Juvelirnica je poharana od strane dvojice lopova: prvi je ušetao u objekat i predstavio se kao kupac. Prodavačicu je engleskom jeziku zamolio da mu pokaže dragulje, a kada je ona otišla do prostorije sa sefom, kraljivac je je sustigao, oborio na pod i vezao joj ruke. Drugi je potom ušao u zlataru i sa saučesnikom izneo sve iz sefa u nekoliko torbi. Radnju su napustili mirno, kroz glavni ulaz.

Zbog pljačke zlatare tražen je u Italiji Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Košarkašev sused je takođe hapšen pre sedam godina jer je, kao član bande, ukrao iz beogradskih pošta i banaka oko 250.000 evra i dva pištolja od radnika obezbeđenja. Grupa je osumnjičena i za prodaju droge i kod njih je pronađeno 200 grama kokaina.

Na automobil Aleksandra Š. bomba je već jednom bačena i to 2012. godine.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.

    6. avgust 2018 | 09:25

    Stefanoviću pa zašto taj kriminalac nije iza rešetaka nego je samo poznat policiji ? Ko ga štiti ? Koliko puta treba da mu bacaju bombe da bi ga vi uhapsili ? Jel treba neko nevin da strada da bi vi reagovali ? Ionako se hvalite da ste napravili novi zatvor ! Šta se čeka ?

  • Dr.

    6. avgust 2018 | 09:27

    E Vule baš imaš "fin" komšiluk ! Pravi "intelektualac" !

  • WILSON

    6. avgust 2018 | 08:03

    Komšija poznat kao boško buha...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA