Ko pali automobile po Srbiji, za tri dana buknula 4 vozila? Policija objavila rat piromanima i bahatima obećala kazne

Rebić je poručio da oni koji se ponašaju bahato neće proći nekažnjeno

  • 3

U Srbiji je tokom tri dana prijavljeno četiri izgorela automobila. Prekjuče u Nišu su zapaljena dva vozila vlasnika hotela, a u subotu i BMW supruge niškog inspektora, dok je u Novom Sadu planuo službeni automobil zamenice načelnika Interventne jedinice.

Inače, više slučajeva zabeleženo je u prethodnih nekoliko meseci, a Niš je naročito poznat po seriji paljevina, jer su desetine četvorotočkaša izgorele u prethodnih godinu dana.

Albanci i Srbi vode mali rat usred Beograda, stanari ne izlaze bez noževa i biber spreja: Pozvali su me da odem u njihov geto (FOTO)

Povodom ovoga direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da slučajevi paljenja automobila prethodnih dana unose nemir i osećaj nesigurnost među građane Srbije i da je zato naložio da se počinioci što pre pronađu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Rebić je posle sastanka Direkcije policije sa načelnicima svih policijskih uprava u Srbiji kazao da su angažovane sve nadležne službe da rasvetljavanju tih događaja.

- Intenzivno se radi na prikupljanju dokaza kako bi odgovorni za ova krivična dela bili uhapšeni. Oni koji misle da mogu da se ponašaju bahato, neće proći nekažnjeno - rekao je Rebić posle sastanka sa 27 načelnika.

- Ovo su krivična dela koja izazivaju uznemirenost. Nezahvalno je davati vremenski period za rasvetljavanje ovih teških zločina. Za neka paljenja ćemo imati rešenje do kraja nedelje, za neka druga treba duži vremenski period - rekao je on.

U Nišu su juče izgorela dva automobila, pretpostavlja se da je jedan automobil namerno zapaljen, a da je vatra potom zahvatila drugi koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

Video: Bahati srpski klinac opet divlja drumovima

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • imacemo haos

    15. avgust 2018 | 23:51

    valjda oni koji su dali obecanje da ce to da rade. Dajte ovlascenja policiji d apuca na svaki sumnjiv pokret i objavite i istaknite na svim mestima, medijima.

  • Severac

    16. avgust 2018 | 06:58

    Pitajte policiju iz Kosovske Mitrovice kako da rešite slučaj, oni su za četiri godine od 54 paljenja vozila, rešili NULA slučajeva.

  • Lucifer 1.

    16. avgust 2018 | 07:23

    Ako ne može drugačije neka ih policija zamoli da više to ne rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA