≫ 

Ovo su poslednje reči porodilje poginule u udesu kod Prokuplja: I na samrti je dozivala muža i brinula kako je on

Pre nego što je pala, Suzana Bogdanović (33) obratila se svom suprugu

  • 9

Čuo sam je kroz maglu kako pita: "Vitko, kako ti je?", kada sam se nekako iskobeljao i izašao, ona je već pala pored automobile, ispričao je suprug stradale porodilje Suzane Bogdanović (33).

Malo selo Kostenica u prokupačkom kraju u crno je zavijeno pogibijom porodilje Suzane Bogdanović (33) i stradanja njene bebe. 

- U našem selu godinama se ne čuje dečji plač. Istini za volju, Suzana i njen suprug Vitko (42) već imaju dva sinčića, četrnaestogodišnjeg Stefana i jedanaestogodišnjeg Danila, a čekali su treće dete. Suzana je bila već u devetom mesecu, samo što se nije porodila. Rođenju te bebe radovalo se i očekivalo je celo selo, a tada se dogodila tragedija - kaže rođak Bogdanovića.

Nesreće sa dogodila u sredu, nešto pre podneva.

Foto: Privatna arhiva

- Vitko i Suzana su oko devet sati krenuli u Prokuplje na kontrolu i da uzmu od lekara neke njene rezultate. Rekli su da se neće dugo zadržati da bi se vratili da pečemo rakiju. Na nesreću, Vitko me je pozvao oko podneva i rekao da su imali udes, da je on ugruvan, a da je Suzana prebačena u prokupačku bolnicu. Kasnije sam saznala da je predveče oko 18 časova Suzana preminula - kroz suze priča Danica Bogdanović (65), Vitkova majka.

Vitka smo pronašli u Nišu, gde je čekao da preuzme telo bebe.

Beba živela samo 1 dan: Posle majke koja je poginula u udesu, umrla i tek rođena devojčica

- Lekari su učinili sve, ali pomoći nije bilo. Suzanu su odmah operisali i carskim rezom izvadili bebu, pa je odmah prevezli u Niš. Nažalost, juče ujutru, oko osam sati, beba je preminula. Nije joj bilo pomoći jer je udes bio strašan. Dok smo se vraćali iz Prokuplja i prošli Stražavu, u jednoj krivini iznenada je na nas naleteo "mercedes" strane registracije. Ja sam bio priklešten limarijom za volan, ali je Suzana izašla teturajući se. Čuo sam je kroz maglu kako pita: "Vitko, kako ti je?", kada sam se nekako iskobeljao i izašao, ona je već pala pored automobila. Pokušao sam veštačkim disanjem da je povratim, vadio joj jezik da ga ne pregrize, vukao je, ali je davala slabe znake života. Strahovao sam odmah da se dešava najgore, ali sam se ipak nadao kada ju je Hitna pomoć odvezla u Prokuplje, gde je operisana. Ipak, pomoći nije bilo - jada se ožalošćeni suprug i otac Vitko Bogdanović.

- Moja nesrećna snaha ostavila mi je ova dva sirotana. Školarci su, uče, ali mi mnogo i pomažu oko kuće i u polju. Očekivali smo da posle dva sina dobijemo devojčicu u kući, ali nam se nije dalo - rekla je baka Danica grleći Stefana i Danila.

Baka preminule bebe Danica, Foto: Telegraf

Suzana se udala za Vitka pre nego što je napunila 20 godina. Venčali su se i izrodili dva sina. Počeli su da grade novi kuću i planirali da povećaju porodicu. Vitko je zemljoradnik, ali je pored svog imanja radio i na tuđim i na seči šume. U poljoprivrednim radovima pomagala mu je Suzana, a tu su se našli i njegova majka Danica, pa i dečaci.

Bahati vozač nije pritekao u pomoć

Prema saopštenju policije posle uviđaja na licu mesta, vozač "mercedesa" Žarko R., hrvatski državljanin, inače gastarbajter u Nemačkoj i toplički zet, uhapšen je. Rođaci Bogdanovića mu zameraju zbog neodgovornog ponašanja na licu mesta.

- Posle udesa, vozač 'mercedesa' se udaljio sa mesta nesreće, popeo se sa partnerkom iznad puta, gde su nešto pričali i grlili se. Nijednog trenutka nisu prišli da pomognu povređenima, Vitku i Suzani. Prvi se zaustavio meštanin Stražave, koji je naišao motokultivatorom", počeo da pomaže i pozvao Hitnu pomoć.

VIDEO Zaspao je za volanom i "za dlaku" se izvukao od sigurne smrti:

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    31. avgust 2018 | 10:28

    Ovo slama srce.A,ovo dvoje krvnika,osuditi oboje,stajali sa strane i nisu pomogli povredjenima.

  • Bog sve vidi

    31. avgust 2018 | 12:05

    Ono što me interesuje je DA LI NEKO MOŽE DA BUDE stvarno toliko nehuman i ne pritekne u pomoć. Pa Bog sve vidi. Sram ih bilo. Jadan mu život posle ovog što je uradio. Pi! Saučešće porodici, stvarno tuga do neba

  • Krajisnik

    31. avgust 2018 | 09:57

    Pa taj sto je pocinio udes nema ni dva grama mozga. Kako da ne pomogne ljudima,sram ga bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA