Penzionerki Stojanki određen pritvor zbog ubistva investitora: Sud se plaši da bi opet mogla da ubije

Protiv navedenog rešenja osumnjičena i njen branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću

  • 18
Stojanka i Marko Stojanović Foto: Informer

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Stojanki Stojanović (70) koja je u ponedeljak hicima iz pištolja ubila beogradskog investitora Zorana Trifunovića (59). 

Ona se prethodno na saslušanju u tužilaštvu branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje pravo da ne iznosi odbranu.

Potresna ispovest sina žene koja je ubila investitora: "Moja majka je obolela zbog njega, dve godine je bila njegova žrtva"

Portparol Višeg suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak u ponedeljak uveče doneo rešenje kojim je prema osumnjičenoj odredio pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da će boravkom na slobodi uticati na svedoke.

Pritvor joj je određen i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i posledica krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti koje može uticati na nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka.

Ona je ispalila tri metka u investitora sa kojim je bila u sudskom sukobu, Foto-ilustracija: Pixabay

Protiv navedenog rešenja osumnjičena i njen branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema resenja, napomenula je Stanković.

Stojanovićeva se tereti za izvrsenje krivicnog dela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Do ubistva je došlo u Bulevaru kralja Aleksandra, na teritoriji opštine Zvezdara.

"Večernje novosti" su prenele da se u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu vodi krivični postupak protiv Trifunovića zbog falsifikovanja isprava i gradnje bez građevinske dozvole.

Za neka druga dela postupak protiv investitora vodi se i u Drugom, kao i u Višem tužilaštvu. Reč je o falsifikovanju isprava, ugrožavanju sigurnosti, prinudama, iznudama, pišu "Novosti" i dodaju da on ipak nije nikada osuđivan.

(Telegraf.rs/Tanjug/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    4. septembar 2018 | 20:48

    Pustite zenu da se brani sa slobode, neka ima nanogicu i neka se kuci oporavi. Njoj je sada najteze! Koliko je ocaja, razocarenja bilo u njoj kada je MORALA da uzme pravdu u svoje ruke??

  • SasaS

    4. septembar 2018 | 19:50

    Koje uznemirenje javnosti, koji uticaj na svedoke, koje delo da ponovi, pobogu ima 70 godina.

  • mila

    4. septembar 2018 | 19:58

    Ovoliki spisak nedela i sudova a nikad nije osudjen! Nepostojanje pravne drzave primorava ljude da pravdu uzimaju u svoje ruke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA