≫ 

Odbijen zahtev za uslovni otpust Milićeva: Ne kaje se zbog dela koje je počinio i minimalizuje ga

Marko Milićev osuđen je na četiri i po godine jer je u julu 2014. godine vozilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića

  • 11

Treći osnovni sud odbio je danas zahtev za uslovni otpust iz zatvora vozača "kantrimena" Marka Milićeva. Milićev nije prisustvovao izricanju ove odluke.

Sudbina Marka Milićeva određuje se 8. avgusta: Ispunio je jedan uslov za puštanje na slobodu

Nakon što je sud tražio od Uprave zatvora Zabela dopunu o proceni njegovog vladanja i resocijalizacije u zatvoru, ona je juče dostavljena Trećem sudu, a kako saznajemo u njoj stoji da iz zatvora ne predlažu da Milićev bude pušten na slobodu jer "njegova resocijalizacija nije izvršena u potpunosti."

Luka Jovanović Foto: Privatna arhiva

- Milićev se ne kaje zbog dela koje je počinio i minimalizuje ga - stoji u proceni njegovog vladanja i resocijalizacije koju su dostavili iz Zabele.

U obrazloženju sudije koja je donela odluku stoji da bez obzira na njegovo dobro vladanje u zatvoru, "ne može da se zaključi da će se Milićev dobro vladati i na slobodi."

Marko Milićev osuđen je na četiri i po godine jer je u julu 2014. godine vozilom "mini kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.

Bojan Jovanović, otac ubijenog Luke traži pravdu Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Marko Milićev ispunio je prošle godine jedan od zakonskih uslova za puštanje na prevremenu slobodu, odnosno izdržao je dve trećine zatvorske kazne.

"Osuđeni nije svestan dela"

Milićev je u oktobru prošle godine podneo već jednu molbu da bude ranije pušten iz zatvora. Ona je odbijena jer je, kako saznajemo, izveštaj uprave zatvora jasno pokazao da se nije resocijalizovao.

To ukratko znači da osuđenik nije u potpunosti shvatio greške koje je napravio.

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd 011

    20. septembar 2018 | 15:09

    "Nije svestan dela". Pa nije ga ni počinio, kako da bude svestan?

  • Лицемер

    20. septembar 2018 | 14:49

    Да је моје дете страдало и да је донета овако срамна пресуда, поново би почели да штампају РЕВИЈУ 92 а ја бих био на насловној страни.

  • haha

    20. septembar 2018 | 14:38

    Nije svestan dela, jer ga nije ni pocinio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA