Advokati opet u štrajku: Nema pomaka u rešenju ubistva advokata Miše Ognjanovića

Protestom advokati Srbije žele da podsećaju javnost na neophodnost delotvorne zaštite advokata u vršenju advokatske službe

  • 64

Advokati u Srbiji ponovo će danas obustaviti rad na jedan dan iz protesta što nema vidljivih pomaka i konkretnih rezultata u rasvetljavanju krivičnih dela napada na advokate, posebno zbog obustave komunikacije sa Republičkim javnim tužilaštvom u vezi sa rasvetljavanjem ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića 28. jula.

Za danas u podne je planirana i konferencija za novinare Advokatske komore Srbije.

Zbog ubistva Ognjanovića, kada je ranjen i njegov sin, advokati su početkom avgusta obustavili rad na nedelju dana, a tada su najavili da će protesti biti održavani sve dok se ne budu videli konkretni pomaci u istragama povodom napad na advokate.

Nakon Ognjanovićevog ubistva, advokati traže veću zaštitu; Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Advokatura je nezadovoljna i zbog, kako kažu, postupanja Republičkog javnog tužilaštva koje je zbog navodne zaštite interesa istrage ubistva advokata Ognjanovića, prekinulo komunikaciju sa predstavnicima Advokatske komore Srbije.

Protestom advokati Srbije žele da podsećaju javnost na neophodnost delotvorne zaštite advokata u vršenju advokatske službe, što je, ističu, pretpostavka za funkcionisanje pravosuđa u svakoj pravnoj državi.

AKB i AKS su pozdravile rad Stalnog tela za praćenje napada na advokate zbog uvođenja novog krivičnog dela "Napad na advokate", kao i na donošenju Opšteg obaveznog uputstva svim tužilaštvima za hitno postupanje povodom krivičnih dela učinjenih na štetu advokata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    1. oktobar 2018 | 12:03

    Nadam se i ocekujem da ce ovaj ubica biti otkriven i da ce se otkriti celokupna istina o ovom dogadjaju! Treba da izadje pred sud pravde i da to bude za nauk svima da ve se naci iza resetaka ukoliko pocine zlocin

  • Marko

    1. oktobar 2018 | 11:17

    Pustimo nadlezne da rade svoj posao.

  • Una

    1. oktobar 2018 | 11:12

    Ne vidim sta ce strajkom postici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA