≫ 

"Prizor je bio jeziv. Istrčali smo i pomagali u opštem haosu": Jagodinski lekari krenuli zbog jedne nesreće, završili pomažući u teškoj tragediji

Na mestu udesa, lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je preko 40 vozila

  • 7

Lekari Opšte bolnice u Jagodini zbrinjavali su povređene na auto-putu iz pravca ka Nišu, i kako svedoče - bilo je jezivo. Krenuli su na jednu intervenciju i na putu stigli na drugu.

- Opšti haos - opisuje dr Darko Miletić, direktor jagodinske bolnice, koji je sa svoje dve ekipe krenuo u pomoć povređenima.

Bila je sumaglica i odjednom zid, a u kolima pored mrtva žena: Stravična svedočenja očevidaca teške nesreće kod Jagodine (FOTO) (VIDEO)

Prema njegovim rečima, prvi udes se dogodio iz pravca ka Beogradu i tada su lekare te bolnice u pomoć pozvale kolege iz Ćuprije. Oni su hitno krenuli ka licu mesta, ali se u međuvremenu, već desio drugi lančani sudar iz pravca Beograd - Niš.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Na taj smo prvo naleteli. Igrom slučaja danas sam dežuran u Hitnoj pomoći. Krenuo sam sa dve ekipe na lice mesta. Prizor je bio jeziv. Odmah smo istrčali iz saniteta i počeli da zbrinjavamao povređene. Počeli smo da pomažemo povređenima. Zbrinuli smo šestoro njih. Istovremeno, konstatovali smo i četiri smrtna ishoda - opisuje taj lekar.

Kako on navodi, svih šestoro povređenih krenuli su put Jagodine.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Imalo smo u sanitetima četvoro lakše povređenih i dva teže. Najmlađa zbrinuta osoba ima oko 17 godina. Vrlo je teško da u ovom času procenjujemo ko koliko ima godina jer nemamo nihove dokumente. Hitno smo ih zbrinjavali u tom opštem haosu. Trenutno traje dijagnostika.

Svi su na hirurgiji, a jednog povređenog morali smo da transportujemo u Opštu bolnicu u Ćupriji jer mu je bilo neophodno snimanje na skeneru. On ima povrede glave, a naša bolnica nema taj aparat.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Vladimir Đukić posetio je danas povređene. Najduže se zadržao pored poseltlja i u razgovoru povređenog Albanca iz Makedonije i Grka Jouannisa Maudzouliasa Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Takođe, nemamo ni odeljenje neurohirugije tako da može da se desi da taj pacijent ostane u Ćupriji na lečenju - navodi dr Miletić.

NIŠKI LEKARI BORE SE ZA ŽIVOT NEPOZNATOG MUŠKARCA, JOŠ DVOJICA NISU ŽIVOTNO UGROŽENA

Tri muškarca koja su povređena u današnjoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na auto-putu Beograd-Niš kod Jagodine dopremljena su na dalje lečenje u niški Klinički centar.

U najtežem stanju je za sada neidentifikovana osoba stara oko šezdeset godina koja, kako saopštavaju iz ove zdravstvene ustanove, ima tešku politraumu.

Muškarac je bez svesti, nalazi se na odeljenju reanimacije Urgentnog centra, stanje kritično, životno je ugrožen, lekari čine sve što je u njihovoj moći ali je oporavak pacijenta neizvestan.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Tridesetčetvorogodišnji Darko P. ima prelom karlice i koštanih struktura kičmenog stuba, trenutno je stabilan, nalazi se na intenzivnoj nezi, za sada neće biti podvrgnut hirurškom zahvatu.

A.I. star trideset godina ima distezione povrede mišića vrata, nalazi se na odeljenju Klinike za neurohirurgiju, trenutno nije životno ugrožen, njegovo stanje se prati - navode iz niške bolnice.

PRIMLJENA I BEBA

Kako oni dodaju, tokom prepodneva primili su i bebu, staru četiri meseca, koja je takođe dovezena s mesta udesa na auto-putu.

Sudija Apelacionog suda u Kragujevcu i njen suprug koji je advokat dve su od sedam žrtava stravičnog udesa u Jagodini

- Primljena je oko 10.30 sati iz predostrožnosti. Detetu nije bilo ništa, ali su ga, za svaki slučaj, detaljno pregledali neurohirurzi u Urgentnom centru. Pošto je ustanovljeno da je bebino zdravstveno stanje dobro, otpustili su je - navode u toj zdravstvenoj ustanovi.

OŠTEĆENO VIŠE OD 40 VOZILA

Prema proceni policije, na mestu udesa, lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je preko 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena.

Na tom delu auto-puta dogodile su se, jutros oko 7.20 sati, dve saobraćajne nesreće, po jedna u oba smera, jedna od druge udaljena oko 400 metara.

U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginule na traci iz pravca Niša, i četiri na traci iz pravca Beograda.

U Opštu bolnicu u Jagodini smešteno je sedam povređenih osoba - dvoje državljana Srbije i po jedan Nemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak.

Video: Nezapamćeni udes kod Jaodine

(Telegraf.rs/D.K.,Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milivoje

    9. oktobar 2018 | 22:49

    U ovom slucaju treba da se oglasi predsednik srbije a ne da se oglasi kad neko prebije dva albanca..

  • Drakče

    9. oktobar 2018 | 20:03

    S obzirom na to kako su smrskana vozila prosto ne mogu da verujem da se u takvim vremenskim uslovima vozilo tako brzo,tuga i žalost,šta reći

  • DARKO 100%

    9. oktobar 2018 | 19:47

    Ova nesreca nam je svima nadam se razdrmala savest da moramo da vodimo racuna u svakom momentu o saobracajnim propisima,tehnickoj ispravnosti vozila,i realnosti koliko smo sposobni voziti po nekoj prirodnoj nepogodi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA