Stolar Mile opet u akciji: Eva je samohrana majka četvoro dece, nema osnovne uslove za život, a najmlađa ćerkica boluje od cerebralne paralize (FOTO)

Viktorija (6) je već osam meseci u bolnici, i kada prođu sve terapije biće puštena na kućno lečenje

  • 6

Najomiljeniji zanatlija u Srbiji Milorad Jurković, poznat u narodu kao stolar Mile, koji je besplatno pravio specijalne stolice za decu sa posebnim potrebama kako bi im život učinio lepšim, ne prestaje sa svojim humanim delima. Njemu se za pomoć obratila komšinica Eva Kačić iz Bečaja, samohrana majka četvoro dece koja nema osnovne uslove za život, a koju je Mile danas posetio. 

Jedna soba im je i dnevna i spavaća i kupatilo i kuhinja: Dumbelovići s bakom i 3 dece žive ovde (FOTO)

- Eva je samohrana majka četvoro dece uzrasta od 17, 13, 10 i 6 godina. Dete od 10 godina ima astmu, devojčica od 17 obavlja sezonske poslove kako bi mogla kupiti knjige i sveske za školu. Sin Viktor (13) svako jutro pomaže mami kako bi zaradili za hleb, a najmlađa Viktorija (6) boluje od cerebralne paralize sa epileptičnim napadima - rekao je stolar Mile.

Viktorija je već 8 meseci u bolnici i kada prođu sve terapije biće puštena na kućno lečenje.

- E, tu nastaju veći problemi. Mama neće moći da radi jer mora biti uz nju, a primanja koja sada imaju su 27.000 dinara. Taj novac nije dovoljan za Viktorijine lekove, dete čak nosi pelene za odrasle zbog natečenosti - dodao je on.

Kačići žive kao podstanari, a potrebna im je hrana, frižider, posteljina, ćebad, pelene, a najneophodnija su im kolica za decu koja boluju od cerebralne paralize.

- Potreban im je i krevet sa dekupativnim dušekom, jer se detetu pojavljuju rane od dugog ležanja na običnom ležaju - istakao je Mile.

Evin otac je nepokretan jer je imao moždani udar, pa ona brine i o njemu.

- Njima se mora pomoći, Eva je jedna tiha i povučena žena koju život baš nije štedeo. Ćutala je i borila se koliko je mogla, sada joj ipak treba naša pomoć. Deci su potrebne sveske i oprema za školu, pomozite, budimo ljudi - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BRANKA

    13. avgust 2017 | 23:00

    NEK MI BOG OPROSTI ALI ZASTO RADJATI TOLIKO DECE A NEMAS USLOVE ZA TO. NEK SU DECICA ZIVA I ZDRAVA I SVE NAJBOLJE.

  • Даца

    14. avgust 2017 | 07:57

    Ко зна која је њена животна прича и како је остала сама са децом. БУДИМО ЉУДИ. Треба помоћи.

  • Hogar srpski

    14. avgust 2017 | 08:05

    Kad drzavu ne interesuje, pomozimo mi,sms ili drugi nacin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA