≫ 

Partizanov novinar bije najvažniju bitku: Sin Željka Pantića teško bolestan, moli za pomoć! Isaiju čeka utakmica života (FOTO) (VIDEO)

Malom Isaiji do ponedeljka, 19. februara treba 126.713 dolara za operaciju

  • 13

Isaija Pantić, sin Željka Pantića, novinara Partizana, ima 13 godina i u junu prošle godine na rutinskom očnom pregledu konstatovan mu je ogroman maligni tumor mozga koji je hitno i uspešno operisan 9. juna 2017. godine na Neurohirurškoj klinici u Beogradu.

Deca nam najviše umiru od ovih vrsta kancera: Ako kod mališana primetite bar jedan ovakav znak, ne gubite ni tren, odmah kod lekara! (GRAFIKA)

Dečaku je neophodna hitna operacija u jednoj od najnaprednijih bolnica na svetu  za tretman dečjih tumora mozga, Children’s National bolnici u Vašingtonu, gde bi bili urađeni svi testovi uzorka novog tumora i napravljen dalji plan lečenja. Porodica je obezbedila troškove avio prevoza i jednomesečnog boravka u SAD pre i posle operacije i tokom kontrola.

DO PONEDELJKA, 19. FEBRUARA 126.713 DOLARA

Problem su kratki rokovi i činjenica da do ponedeljka, 19. februara mora da se avansno uplati 126.713 dolara, da bi operacija u SAD mogla da se uradi 26. februara i nakon toga krene sa dvonedeljnim testiranjem uzorka tumora i pravljenjem plana daljeg lečenja Isaije Pantića.

POGREŠNA DIJAGNOZA

Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnostikovan kao anaplastični oligodendrogliom i na osnovu te pogrešne dijagnoze je urađeno agresivno "boost" zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naknadna analiza u Beogradu promenila je dijagnozu u embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno redak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije. U međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi embrionalnog tumora u Beogradu urađeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme.

Foto: youtube.com/zeljko pantic

Nakon puna dva i po meseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji Great Ormond Street bolnice u Londonu, svetski priznati patolog dr Žak Tomas navodi da Isaijin tumor nije moguće klasifikovati, da je tumor zloćudan i ekstremno redak i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svetske zdravstvene organizacije. Već 1. decembra 2017. godine na MRI snimku kod Isaije je ponovo konstatovan mali recidiv tumora na istom mestu u veličini 1 cm, koji je na sledećem MRI snimku, 17. januara porastao na 2,5 cm.

U slučaju da tumor i dalje ostane nedefinisan, uključuje i imunoterapiju, a bolnica Children’s National je u novembru 2017. godine postala prva bolnica u SAD sa FACT akreditacijom za primenu celularne imunoterapije.

Uputstvo za uplate u dolarima:

Intermediary: SWIFT code:CITIUS33 ABA routing code: 021000089 CITIBANK n.a. New York, NY United States

Account with Institution: DBDBRSBG Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd, Republic of Serbia

Beneficiary Customer: IBANRS35160513020252693375 ISAIJA PANTIC BEOGRAD SRBIJA

Uputstvo za uplate u eurima:

Intermediary: BCITITMM Intesa Sanpaolo spa Milano Italy

Account with Institution: DBDBRSBG Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd, Republic of Serbia

Beneficiary Customer: IBANRS35160513020252693375 ISAIJA PANTIC BEOGRAD SRBIJA

Uputstvo za update u dinarima:

Banca Intesa ad Beograd, račun broj 160-5110200189750-79 Pantić Isaija, Beograd, Srbija.

Pogledajte apel oca i pomozite da spasimo malog Isaiju:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    13. februar 2018 | 20:41

    Mali moraš da se izboriš i ozdraviš. Sportisti i Država da prikupi sredstva i pomogne malom Panticu!

  • Djura

    13. februar 2018 | 22:41

    FK Partizan da da pare a kasnije neka skupe pa neka im se vrate

  • Avijatičar

    13. februar 2018 | 23:36

    Kao otac mogu samo da zamislim koliko mu je teško i verujem da će se malo Isaija veliki borac izboriti sa ovim. Jedino što mi nije jasno su poruke koje su upućene... Poslali su ih veliki sportisti kojima ovaj novac, čak i kada bi se podelio na 3 dela ne predstavlja neki veliki iznos a detetu i njegovoj porodici bi olakšao ovu najteži borbu. Mali pobedićeš!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA