1

Aleksandar je na putu da pobedi opaku bolest, a u tome će mu trebati naša pomoć

Da bi stabilizovali bolest morao je da kupuje lek "Bosulif" koji za sada bolest drži pod kontrolom kao blokator

Aleksandar Dostanić (25) se od ranog detinjstva bavio sportom igrao u KUD-u "Vez" iz Glušaca, takođe u Folklornom ansamblu "Đido" iz Bogatića. Voli putovanja, svira gitaru, želi da se u budućnosti posveti planinarenju i povezivanju sa prirodom, a poslovna interesovanja vezana su za IT tehnologije. Sve to poremetilo je uspostavljanje dijagnoze "Hronična granulocitna leukemija" ili "CML" dijagnostikovana maja 2013. godine do kada je vodio normalan, miran i harmoničan život.

Mladom niškom novinaru potrebna pomoć: Pomozimo Bambiju da pobedi leukemiju i dalje uspešno izveštava sa utakmica! (FOTO)

Simptoma bolesti nije bilo, a otkrvena je tako što je na pregledu kod lekara opšte prakse otkriven veliki broj leukocita, čak 360.000 hiljada, pa je odmah upućen na odeljenje hematologije Kliničkog centra Vojvodine.

Od maja 2013. godine Aleksandar je lečen medikamentozno, svaki od lekova koje je koristio uspevao je oko godinu dana da drži bolest pod kontrolom.

U maju 2017. godine Aleksandrovo stanje se naglo pogoršava i bolest prelazi u akutni oblik. Sledi niz hemioterapija na odeljenju hematologije u "KCV" sve do decembra 2017. kada uspevaju da mu stabilizuju bolest. Veliki deo vremena od prijema u bolnicu Aleksandar je proveo u sterilnom bloku klinike za hematologiju.

Da bi stabilizovali bolest morao je da kupuje lek "Bosulif" koji za sada bolest drži pod kontrolom kao blokator. Taj lek koristi od decembra 2017. godine do danas.

Više puta je rađena pretraga dobrovoljnih davalaca koštane srži, ali bezuspešno, nisu uspeli da pronađu u svetu odgovarajućeg podudarnog donora da bi se obavila transplatacija koštane srži koja je neophodna.

Aleksandar i njegov rođeni brat su podudarni 60 odsto i to je dovoljno da se uradi "haplo" varijanta transplatacije koja se uspešno radi u Rimu, pa su takođe započeti i razgovori i o tom zahvatu. Dok ne dođe do čina transplatacije Aleksandar mora da dobija "Bosulif".

Sve dok mu ne bude urađena transplatacija koštane srži potreban mu je novac za pomenuti lek, a kasnije i za troškove transplatacije u inostranstvu.

Pomozimo Aleksandru! Upišimo 495 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Aleksandar pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Uplati na račune:

Dinarski: 160-503249-37

Devizni: 00-540-0002663.0

IBAN broj: RS35160005400002663038

(Telegraf.rs)

Tagovi: Bogatić, Bolest, humano, Lečenje, Leukemija

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • B
    BASA

    Napisite SMS broj !

Naš zajednički uspeh: Stigla pomoć porodici Stojanović (FOTO)

Pomozimo Filipu (5) da ponovo hoda!

Najvedrijoj profesorki nemačkoj jezika dijagnostifikovan je rak: Aleksandri treba naša pomoć da prikupi sredstva za lečenje

Mala Magdalena ima dve godine i retku bolest srca: Ako je ne operišu do treće godine, neće preživeti

Ivanu (7) najteže pada što ne može da zagrli brata: Bije najvažniju bitku, na lekarskom krevetu plače, trpi i bori se kao lav (FOTO) (VIDEO)

Stefan je otišao kod lekara samo zbog prehlade, a tamo je saznao da počinje borbu za život: Njegovi drugari su snimili video i mole nas za pomoć (VIDEO)

Poslednja Markova poruka pred start trčanja do Atine za malu Teodoru (VIDEO)

Sa igračkom u ruci i pogledom anđela Strahinja (6) se bori za život: Kako bi pobedio potrebna mu je krv. Donirajte je i spasite ga

Stefan ima 20 godina i leukemiju koja ga ubija: Samo mi možemo da mu pomognemo da pobedi u najvažnijoj borbi (FOTO)

Vidovdanska akcija: Napuštena deca sa smetnjama u razvoju čekaju na nas (FOTO) (VIDEO)

Posetite u petak pijacu u Obrenovcu, kupite nešto domaće i pomozite obolelilma od retkih bolesti

Maleni Filip (5) ne može da kaže kada nesnosni bolovi prostruje kroz njegovo telo. Izgubio je moć govora zbog zloćudnog tumora i metastaza

Najgora vest presekla je sve Aleksandrove planove i snove, ali nade još ima. Pomozimo mu da se izleči

Srpski humanitarci koji su do sada isporučili 176 tona pomoći dobili specijalan status u Ujedinjenim Nacijama (FOTO)

Maloj Jovani život visi o koncu, ali bukvalno! Do 8. juna mora da se prikupi još 29.000 evra

Stefan (20) već 2 godine vodi bitku za život: Ima leukemiju i trpi jake bolove, potrebna mu je naša pomoć da pobedi opaku bolest (FOTO)

Održana Humanitarna modna revija Purity akademije: Cilj je ostvaren, Jovan u ponedeljak nastavlja lečenje (FOTO)

Radovan veruje da je "napravljen od čvrstog materijala" i da će jednog dana stati na noge, a do toga mu fali još jedna operacija

Mladom niškom novinaru potrebna pomoć: Pomozimo Bambiju da pobedi leukemiju i dalje uspešno izveštava sa utakmica! (FOTO)

Skupili smo pare za Aleksandara (10), ali on nije dočekao operaciju: Spas mu je izmakao za samo 10 dana (FOTO)

Mali Danijel čeka čak dve transplantacije, novo srce i pluća: Nikada neće reći da mu je loše, samo se sruši, nema ga (VIDEO)

Filipovi snovi, nade i očekivanja srušili su se u sekundi: Potrebna mu je naša pomoć da pobedi opaku bolest

NURDOR otvorio novu bolnicu (FOTO)

Ovo je moja poslednja faza u borbi sa leukemijom: Nikola je skupio snagu, snimio video koji para dušu i zamolio za jednu stvar (VIDEO)

Mali Dimitrije je prvih 72 sata na ovom svetu bio na liniji između života i smrti: Ne hoda i ne govori, ali njegov osmeh kaže sve

Aca (11) ne može da trči, da stigne drugare, on je veliki momak da bi ga majka nosila do škole (FOTO)

Jovan je "osuđen" na samo 52 nedelje života: On je najmlađi pacijent ikada u Srbiji sa ovom dijagnozom, a bolest nikada nije lečena! (FOTO)

Humanost na delu: Učenici PTT škole igraju za Vasu (FOTO)

Porodična drama u Nišu: Nenadu se iskomplikovalo lečenje retkog limfoma, a njegovu suprugu Marinu čeka operacija velikog tumora na mozgu

Njena mama je imala 6 pobačaja pre nego što se Tea rodila: Roditeljima tek sada predstoji bitka za mezimicu (FOTO)

Slike koje bole i sa kojih se čuje krik: Aleksandru (13) su zbog tumora odstranjena oba oka, a njegove sestre se vuku po podu (FOTO)

Aleksa (9) ne hoda i ne govori: Njegova porodica nema novca za lečenja i potrebna im je naša pomoć (FOTO)

Svi smo ustali za Mašu (9) kojoj je jedan bol promenio život: Njeni drugari, njihovi roditelji, glumci sve čine samo da opet zapleše (FOTO)

Probudimo se: Mladoj novinarki Marini hitno potrebna sredstva za lečenje od tumora na mozgu (FOTO)

Aleksandar je preživeo tešku saobraćajku, ali je ostao nepokretan i ne može da govori: Sada moramo svi da igramo za njega!

Petra (2) voli život, ali tumor na mozgu može da je spreči da živi: Pomozimo joj da i dalje bude vesela devojčica (FOTO)

Nikoli i dalje treba pomoć: Njegovi roditelji su prodali stan kako bi bili s njim tokom lečenja, sad je red na nas

Malog Acu (10) ništa više ne deli od operacije u junu: Naši ljudi iz Švajcarske sakupili su novac za njegovo lečenje (FOTO)

SRBIJO, POMOZI: Irena zbog nemaštine daje deci da jedu hleb i šećer - mališani gladuju dok neguju nepokretnog oca

Nedeljka je izgubila jedno dete i lavovski se bori da spase mlađeg sina: Aleksandar je od rođenja nepokretan i potrebna mu je naša pomoć

Božidar ima 3 godine, ne hoda i ne govori: Na početku je sve bilo u redu, a onda su roditelji primetili da se nešto čudno događa

Fudbaler Raša je povredio nogu, a kada su mu skinuli gips i videli šta se desilo ispod, shvatio je da počinje najbitnija utakmica u njegovom životu (FOTO)