1

Aleksandar je na putu da pobedi opaku bolest, a u tome će mu trebati naša pomoć

Da bi stabilizovali bolest morao je da kupuje lek "Bosulif" koji za sada bolest drži pod kontrolom kao blokator

Aleksandar Dostanić (25) se od ranog detinjstva bavio sportom igrao u KUD-u "Vez" iz Glušaca, takođe u Folklornom ansamblu "Đido" iz Bogatića. Voli putovanja, svira gitaru, želi da se u budućnosti posveti planinarenju i povezivanju sa prirodom, a poslovna interesovanja vezana su za IT tehnologije. Sve to poremetilo je uspostavljanje dijagnoze "Hronična granulocitna leukemija" ili "CML" dijagnostikovana maja 2013. godine do kada je vodio normalan, miran i harmoničan život.

Mladom niškom novinaru potrebna pomoć: Pomozimo Bambiju da pobedi leukemiju i dalje uspešno izveštava sa utakmica! (FOTO)

Simptoma bolesti nije bilo, a otkrvena je tako što je na pregledu kod lekara opšte prakse otkriven veliki broj leukocita, čak 360.000 hiljada, pa je odmah upućen na odeljenje hematologije Kliničkog centra Vojvodine.

Od maja 2013. godine Aleksandar je lečen medikamentozno, svaki od lekova koje je koristio uspevao je oko godinu dana da drži bolest pod kontrolom.

U maju 2017. godine Aleksandrovo stanje se naglo pogoršava i bolest prelazi u akutni oblik. Sledi niz hemioterapija na odeljenju hematologije u "KCV" sve do decembra 2017. kada uspevaju da mu stabilizuju bolest. Veliki deo vremena od prijema u bolnicu Aleksandar je proveo u sterilnom bloku klinike za hematologiju.

Da bi stabilizovali bolest morao je da kupuje lek "Bosulif" koji za sada bolest drži pod kontrolom kao blokator. Taj lek koristi od decembra 2017. godine do danas.

Više puta je rađena pretraga dobrovoljnih davalaca koštane srži, ali bezuspešno, nisu uspeli da pronađu u svetu odgovarajućeg podudarnog donora da bi se obavila transplatacija koštane srži koja je neophodna.

Aleksandar i njegov rođeni brat su podudarni 60 odsto i to je dovoljno da se uradi "haplo" varijanta transplatacije koja se uspešno radi u Rimu, pa su takođe započeti i razgovori i o tom zahvatu. Dok ne dođe do čina transplatacije Aleksandar mora da dobija "Bosulif".

Sve dok mu ne bude urađena transplatacija koštane srži potreban mu je novac za pomenuti lek, a kasnije i za troškove transplatacije u inostranstvu.

Pomozimo Aleksandru! Upišimo 495 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Aleksandar pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Uplati na račune:

Dinarski: 160-503249-37

Devizni: 00-540-0002663.0

IBAN broj: RS35160005400002663038

(Telegraf.rs)

Tagovi: Bogatić, Bolest, humano, Lečenje, Leukemija

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • B
    BASA

    Napisite SMS broj !

Prvi put u istoriji fudbala – humanitarna utakmica propalih fudbalera: Poznate ličnosti pozivaju sve da se priključe u borbi za našu decu (VIDEO)

Mališani iz Niša se odrekli ekskurzije da bi njihov drug ozdravio: Hrabri mali Petar se bori s opakom, malignom bolešću

Miloš se uhvatio u koštac sa leukemijom po treći put: Ali ima nade da njegove dve ćerkice odrastu pored oca

Održan humanitarni koncert za malu Martu (FOTO)

Gabrijela se rodila sa samo 1.600 grama: Posle sedam dana dobila je tešku virusnu infekciju, a sada joj trebamo mi! (FOTO)

Humanost na delu - Muzikom da probudimo Martu (FOTO)

Fondacija "Podrži život" transparentno objavila izveštaj o prikupljenim sredstvima: Važno je da znate gde uplaćujete novac u humanitarne svrhe

Na UNICEF-ovom humanitarnom turniru prikupljeno više od 800,000 dinara za GAK "Narodni front"

Taksista iz Novog Sada oduševio Srbiju i poslao poziv svima: Danas vozim za malog Dušana, kolege uradite isto!

Humanitarni koncert za Martu

Saška se odrekla letovanja da bi skupila novac za Magdalenu (2): Licitacija traje do srede u ponoć

Njena poslednja želja je bila da joj deca imaju krov nad glavom: Nedeljko (12) i Dragana (16) su ostali sami i bez kuće kada im je majka umrla

Limenke u službi humanosti: 1.500.000 dinara osobama sa smetnjama u razvoju

Ljubav jača od bolesti! Goran ne navija za Partizan, on ga iskreno voli! (FOTO)

Sećate se mene? Pobedio sam rak: Javio nam se Stefan i obradovao lepom vešću, ali i zamolio je za pomoć u odlučujućoj borbi protiv raka

Radmila je već jednom pobedila rak, a sada se vratio u još gorem obliku: Pomozimo joj da nastavi da odgaja svoju ćerkicu

Teodora je imala 18 operacija, 3 puta je bila u komi, ali se i dalje grčevito bori za život: Godinama je bila u bolnici i samo želi da ozdravi

Kada od Matije (3) budete čuli "Hvala", znaćete da ste mu pomogli da pobedi najveću bitku: A njemu treba tako malo da uspe u tome (FOTO)

Magdalena je bila najglasnija u porodilištu, ubrzo su shvatili da pomodri čak i kada plače: Imamo rok do novembra da sačuvamo njeno srce

Preminula devojčica Jovana Jevremović: Srce malog borca prestalo je da kuca posle borbe sa teškom bolešću

128 fotografija za Srnu Sedmak: Devojčici rođenoj bez jednjaka potrebna još jedna operacija, a ovo je najlepši način da joj pomognete

Naš zajednički uspeh: Stigla pomoć porodici Stojanović (FOTO)

Pomozimo Filipu (5) da ponovo hoda!

Najvedrijoj profesorki nemačkoj jezika dijagnostifikovan je rak: Aleksandri treba naša pomoć da prikupi sredstva za lečenje

Mala Magdalena ima dve godine i retku bolest srca: Ako je ne operišu do treće godine, neće preživeti

Ivanu (7) najteže pada što ne može da zagrli brata: Bije najvažniju bitku, na lekarskom krevetu plače, trpi i bori se kao lav (FOTO) (VIDEO)

Stefan je otišao kod lekara samo zbog prehlade, a tamo je saznao da počinje borbu za život: Njegovi drugari su snimili video i mole nas za pomoć (VIDEO)

Poslednja Markova poruka pred start trčanja do Atine za malu Teodoru (VIDEO)

Sa igračkom u ruci i pogledom anđela Strahinja (6) se bori za život: Kako bi pobedio potrebna mu je krv. Donirajte je i spasite ga

Stefan ima 20 godina i leukemiju koja ga ubija: Samo mi možemo da mu pomognemo da pobedi u najvažnijoj borbi (FOTO)

Vidovdanska akcija: Napuštena deca sa smetnjama u razvoju čekaju na nas (FOTO) (VIDEO)

Posetite u petak pijacu u Obrenovcu, kupite nešto domaće i pomozite obolelilma od retkih bolesti

Maleni Filip (5) ne može da kaže kada nesnosni bolovi prostruje kroz njegovo telo. Izgubio je moć govora zbog zloćudnog tumora i metastaza

Najgora vest presekla je sve Aleksandrove planove i snove, ali nade još ima. Pomozimo mu da se izleči

Srpski humanitarci koji su do sada isporučili 176 tona pomoći dobili specijalan status u Ujedinjenim Nacijama (FOTO)

Maloj Jovani život visi o koncu, ali bukvalno! Do 8. juna mora da se prikupi još 29.000 evra

Stefan (20) već 2 godine vodi bitku za život: Ima leukemiju i trpi jake bolove, potrebna mu je naša pomoć da pobedi opaku bolest (FOTO)

Održana Humanitarna modna revija Purity akademije: Cilj je ostvaren, Jovan u ponedeljak nastavlja lečenje (FOTO)

Radovan veruje da je "napravljen od čvrstog materijala" i da će jednog dana stati na noge, a do toga mu fali još jedna operacija

Mladom niškom novinaru potrebna pomoć: Pomozimo Bambiju da pobedi leukemiju i dalje uspešno izveštava sa utakmica! (FOTO)

Skupili smo pare za Aleksandara (10), ali on nije dočekao operaciju: Spas mu je izmakao za samo 10 dana (FOTO)

Mali Danijel čeka čak dve transplantacije, novo srce i pluća: Nikada neće reći da mu je loše, samo se sruši, nema ga (VIDEO)