≫ 

Šešelj: Obezbediti sredstva za razvoj kulturnog života (FOTO)

Upravljanje Beogradom kao metropolom, kao zaista velikim gradom, ne podrazumeva samo rešavanje komunalnih problema. Beograd ima vrlo visok stepen samouprave i ima vrlo značajne funkcije u kulturnoj sferi, rekao je Šešelj

  • 1

Nosilac liste Srpske radikalne stranke za beogradske izbore Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Miljan Damjanović obišli su danas Kalemegdan i građanima centralnih beogradskih opština predstavili konkretan i jasan program radikala kojim se mogu obezbediti sredstva za razvoj kulturnog života .

Šešelj: Radikali će ponovo preporoditi Surčin

- Upravljanje Beogradom kao metropolom, kao zaista velikim gradom, ne podrazumeva samo rešavanje komunalnih problema. Beograd ima vrlo visok stepen samouprave i ima vrlo značajne funkcije u kulturnoj sferi - rekao je Šešelj.

- Ono što država i lokalna samouprava treba da finansiraju, to je dakle sračunato sa nekim nacionalnim interesom: da se podstaknu domaći dramski pisci, da se motivišu režiseri da režiraju domaće drame: i starih i novih autora, a da sve to ima jednu patriotsku poruku, jer ono što ima patriotsku poruku treba država da finansira, a ono što nema, nek prepusti tržištu - kazao je Šešelj.

Foto: Srpska Radikalna stranka

Drugo, naveo je lider radikala, mi bismo "ukinuli finansiranje svih tih nevladinih organizacija koje deluju protiv Srbije i srpskog naroda i ukinuli bismo finansiranje medija koji su u antisrpskoj funkciji".

- Mediji treba da idu na tržište, a da se finansira samo ono što je zaista od nacionalnog ili gradskog značaja. A sve ostalo, kako se ko snađe na tržištu - kategoričan je lider radikala.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej

    7. februar 2018 | 18:50

    E jos koji glas da se skupi pa plata zagarantovana....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA