≫ 

SNS neće lepiti plakate: Mali, Vesić, Radojičić, Vujović u akciji uklanjanja grafita (FOTO)

Želja je da se ovom akcijom podigne svest gradana o znacaju čiste i uređene prestonice, kažu u listi „Aleksandar Vučic - Zato što volimo Beograd!"

  • 63

Lista „Aleksandar Vučic - Zato što volimo Beograd!" saopštila je danas da u okviru predizborne kampanje neće lepiti plakate kako ne bi ružila i prljala Beograd i pozvala sve ostale učesnike na izborima za skupštinu Beograda da slede njihovu inicijativu.

Mali: GSP je u vreme Ðilasa doveden do ruba propasti

Srpska napredna stranka pokrenula je danas akciju uklanjanja grafita i čišćenja grada na 10 lokacija, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da tokom kampanje za beogradske izbore SNS neće lepiti plakate i propagandni materijal, kako bi grad ostao čist i uređen.

Foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Dodao je da je u protekle četiri godine Beograd postao "lepši, uređeniji, čistiji, sređeniji", te da je sređen centar grada, rekonstruisano više od 200 fasada, uređen Obilićev i Kosančićev venac.

- Beograd je lepši i čistiji samo onoliko koliko svako od nas vodi računa o njemu, razume da je to naš dom i kuća, da se ne pišu grafiti i ne bacaju otpaci po ulicama - istakao je gradonačelnik.

Foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

On je rekao da je cilj danas započete akcije da se podigne svest građana da žive u gradu koji bi trebalo da gledaju kao svoj dom.

U čišćenju grafita, zajedno sa gradonačelnikom i aktivistima, učestvovao je i kandidat sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Lepomir Ivković.

Foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

ZA GRAD BEZ STRANAČKIH PLAKATA

Nekoliko kandidata za gradske odbornike sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" danas su sa aktivistima SNS uklanjali grafite na Obilićevom vencu, a prvi na listi dr Zoran Radojičić rekao je da na taj način pokazuju i da "žive" ime liste, a to je, kaže, da vole Beograd.

U skladu s tim, ljudi sa te liste su danas na deset lokacija u gradu radili na cišćenju fasada i uklanjanju grafita, a Tadojičić je rekao da je njemu i lično to veoma značajno:

- Posebno me raduje skoro 200 uređenih fasada u gradu, koje sada izgledaju predivno. Ružno je kada vidite sređenu fasadu, koja posle toga bude išarana nekim ružnim grafitom. Mislim da je izuzetno znacajno to što smo se danas okupili mi ovde, a ostali na drugim lokacijama da na taj način ulepšamo Beograd i pokažemo da živimo ime naše liste, a to je da volimo Beograd - istakao je Radojičić u izjavi novinarima.

Foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

- Mi kao lista smo se dogovorili da tokom izborne kampanje nećemo našim izbornim plakatima ružiti grad. Nećemo lepiti predizborne plakate - rekao je on i pozvao i ostale učesnike kampanje da slede primer SNS.

Na taj način, dodao je, svi učesnici izborne kampanje će pokazati da imaju isti stav i da zajedno mogu da ulepšaju grad.

- Mi smo pokazali da volimo Beograd i time što smo prethodne godine uredili skoro 200 fasada. Za naredne četiri godine u planu je oko 600 fasada, a ove godine ćemo uraditi 70 fasada u centru Zemuna - precizirao je gradski menadžer Goran Vesić.

Foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

On je pozivao građane da čuvaju Beograd i da ga ne ruže grafitima, jer je, kako je ocenio, jedna od najružnijih stvari u glavnom gradu veliki broj grafita.

- Mi smo danas kao kandidati sa liste SNS zajedno sa našim stranačkim prijateljima čistili grafite, a za to smo koristili mašine koje smo angažovali o svom trošku, ne pripadaju gradu - rekao je Vesić.

Foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

On je istakao da će i ubuduće nastaviti sa uređenjem Beograda i u vezi sa tim naveo nastavak širenja pešačke zone ove i sledeće godine.

Rekonstrukcija Kosančićevog venca će biti završena 25. februara i to je jedna nova pešačka zona, rekao je Vesić i naglasio da centralni deo grada polako postaje deo grada koji se potpuno promenio, te da danas liči na uređeni deo bilo koje uređene evropske prestonice.

-To je ono što naša poruka - volimo svoj grad, štitimo ga i čuvamo -  poručio je Vesić.

U akciji uklanjanja grafita i plakata učestovali su kandidati sa liste SNS Goran Grbović (naš proslavljeni košarkaš) i Bojana Borić Brešković (direktor Narodnog muzeja) koja je porčila da Beograd ima dugačku istoriju i da mi, kao građani, treba da ga očuvamo na svaki način.

- Pored činjenice da grafiti ruže Beograd postoji i jedna akcija Grada Beograda, koju bih istakla kao posebno važnu, a to je organizovano umetničko delo - murali. Murali čine Beograd lešim, a grafiti ga ruže - istakla je Borić Brešković.

ZA LEPŠI BEOGRAD

Funkcionerka SNS Irena Vujović poručila je da u ovoj kampanji ta lista neće lepiti predizborne plakate i neće imati nikakav promotivni materijal koji može da zaprlja grad.

Foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

- Mi smo se i u četiri prethodne godine trudili da 200 fasada rekonstruišemo, kao i ulice, da izvodimo velike projekte i stoga, ove godine, baš zato što smo uložili velike napore da Beograd bude još bolje mesto za život, u ovoj kampanji SNS ne želi i neće lepiti plakate i neće imati nikakav promotivni materijal koji može da naruši izgled grada i da ga zaprlja - rekla je Vujović za Tanjug.

Foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Kako je istakla kandidati sa liste "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd" uklanjali su danas grafite na više lokacija u gradu, a dodala je i da će se tim sa te liste i dalje boriti za Beograd i protiv svega što naružava izgled grada i njegovu čistoću.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA