POKS: Potrebno je telo za borbu protiv vršnjačkog nasilja i narkomanije

Kako se navodi u saopštenju, Ana Petrović Vukićević je ocenila da je potrebno iz budžeta grada izdvojiti sredstva za nabavku dovoljne količine testova na narkotike koji će preko škola biti podeljeni roditeljima u nameri da testiraju svoje dete ako žele

  • 10

Kandidatkinja za odbornicu Pokreta obnove kraljevine Srbije na beogradskim izborima Ana Petrović Vukićević izjavila je danas da ta stranka predlaže osnivanje stručnog tela posvećenog borbi protiv vršnjačkog nasilja i narkomanije.

POKS: Vratićemo imovinu koju su komunisti pokrali

- Naš predlog je osnivanje Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama. Prioritet u radu tog tela biće ugradnja, modernizacija i rekonstrukcija video-nadzora u svim školama, povećanje broja školskih policajaca, sređivanje ograda i zaključavanje školskih dvorišta i uvođenje ID kartica za ulazak učenika u škole - navela je ona.

Kako se navodi u saopštenju, Ana Petrović Vukićević je ocenila da je potrebno iz budžeta grada izdvojiti sredstva za nabavku dovoljne količine testova na narkotike koji će preko škola biti podeljeni roditeljima u nameri da testiraju svoje dete ako žele.

- Najefikasniji način u suzbijanju narkomanije medju mladima Beograda je preventiva. Upravo zbog toga, kada znaju da imaju test u svojoj kući, mnogi mladi će odustati od namere da probaju narkotike i time ćemo sačuvati njihovo zdravlje i živote i započeti borbu protiv jednog od najvećih izazova u našem društvu - rekla je ona.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    22. februar 2018 | 13:56

    Hoće li mi neko objasniti zašto nasilja nije bilo kada je postojala institucuja porodica kada su roditelji vaspitavali svoju decu, kada, se radilo od 6-14, kada su se popodne, veče, vikendi provodili u krugu porodice, kada je roditelj smeo da vikne, kazni dete... da li ga je tada zlostavljao, da li ste bili zlostavljani, vi koji ste sada roditelji i koji sada tražite da vam neko "telo" vaspitava dete, vi koji sada tražite da vam škole, nastavnici (nezainteresovani, neplaćeni ) glume roditelje VEŠOJ rodjenoj deci...??? Problem se rešava sistemski, i samo ograničeni nisu videli kada je ovo započelo, gde vodi, i ko vuče konce.... Ko god kaže da nisam u pravu, neka se dobro razmisli, države počivaju na zakonu, društvo na porodici!!!

  • Marko

    22. februar 2018 | 14:21

    Sta sad nekome mogu da smetaju ovakvi konstruktivni predlozi? Moj glas imate

  • Brokula

    22. februar 2018 | 14:39

    Pratim situaciju i ovaj pokret jako slabo stoji, nadam se da ce ljudi vise gledati i slusati sta im se nudi, do sada ovaj pokret ima najbolje ideje koje se mogu ostvariti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA