Evo koliko se zaista slažu Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Aleksandar Šapić: Kao rogovi u vreći

Šapić, inače doktor nauka, je pomešao države Namibiju i Zambiju, obe na jugu Afrike, i stvorio novu suverenu zemlju sa hibridnim imenom

  • 2

Njih trojica su danas međusobna podrška i čine opoziciju koja "garantuje" da će uraditi velike stvari, Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Aleksandar Šapić, koji idu sa dve liste na beogradske izbore, jedino što mogu da garantuju je da će se posle izbora ponovo posvađati. Naime, iako su nekada bili stranačke kolege, njihovi putevi su se davno razišli i to ne bez sukoba i međusobnog svađanja.

U samo 48 sati isplivao sav PRLJAV VEŠ OPOZICIJE: Ko, koga i za šta sve optužuje i šalje u ludnicu

Glavni sukob između Dragana Đilasa i Vuka Jeremića datira iz 2010. godine, kada su bili rivali na stranačkim izborima za potpredsednika Demokratske stranke.

Za funkciju potpredsednika DS birano je pet, od prijavljenih šest kandidata. S obzirom na to da je model DS da jedan potpredsednik bude iz Vojvodine, to mesto je tada pripalo Bojanu Pajtiću, i jedna žena, koje je zauzela Jelena Trivan, zapravo su u opticaju bila tri mesta, i na kraju je od šest kandidata jedino Jeremić ispao iz trke. To je bio početak kraja između Đilasa i Jeremića.

Dragan Đilas/Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kada je usledilo isključenje Vuka Jeremića iz DS, to je bila kap koja je prelila čašu i Jeremić je, gostujući u "Utisku nedelje" izjavio da je Đilas osvetoljubiv i ljudi se plaše da mu se zamere jer će im se osvetiti.

Ta emisija je ušla u legendu, jer je upravo tu, Aca Šapić hteo da odbrani svog političkog mentora Dragana Đilasa i tako pokazao elementarno nepoznavanje srpskog jezika, mešajući padeže, ali je gledaoce zadivio kada je, mrtav hladan, rekao da je Jeremića podržala afrička država Nambija.

Šapić, inače doktor nauka, pomešao je države Namibiju i Zambiju, obe na jugu Afrike, i stvorio novu suverenu zemlju sa hibridnim imenom.

Šapić je zatim nazvao Vuka Jeremića predsednikom UN (Jeremić je predsednik Generalne skupštine UN), pa se potom pošteno izblamirao pričajući da su zemlje koje su podržale Jeremića nebitne, misleći na Rusiju i Kinu!

Vuk Jeremić/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Aca Šapić je zatim, govoreći o tome da DS misli na "živalj u Republici Srpskoj", u jednom trenutku rekao: Republiki Srpski. Nešto kasnije, kad je upitan o njegovom doktoratu i magistraturi, otkrio da je "magastrirao" pre 2009.godine.

Nakon ove emisije, koja je nanela štetu ugledu DS, počinje novi sukob između Đilasa i njegovog pulena Šapića, kada mu je Đilas naredio da obrije brkove jer izgleda smešno.

Aleksandar Šapić/Foto: Milena Đorđević

Iako je Šapić na tviteru pokušao da opravda to što je morao da ih obrije, rekavši da je samo hteo da nasmeje svoje pratioce, ovo je bila inicijalna kapisla da se Šapić odvoji od Đilasa, a zatim i da napusti DS, pa je činjenica da sad predstavljaju složnu opoziciju očigledno predstava koja će trajati dok se ne spusti izborna zavesa, a onda će sloga nestati za tren, baš kao i Šapićevi brkovi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    25. februar 2018 | 08:11

    Iz dana u dan samo se sve više i više blamiraju i sebe pokopavaju.

  • PETAR 1

    25. februar 2018 | 08:52

    Setimo se republickih izbora, slozise se ocas posla, i uradise sta su numili, na tu kartu nesloga u opoziciji ja ne bih ozbiljno racunao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA