Jeziva tragedija kod Foče: Čobanina Gojka raskomadali razjareni bikovi

Telo je bilo saterano u jedan klanac i moguće je da ga je bik nabo na rogove i vukao do tog mesta...

  • 1

Čobanin Gojko Avram (63) poginuo je na farmi "Zlatni bor" u selu Zavait kod Foče kada ga je usmrtilo više bikova.

Bik Disko je jedini beogradski Kazanova: Oplodio čak 150.000 krava! (FOTO)

Tragedija se dogodila u subotu nakon što je Avram, koji je godinama radio kao čoban na ovaj farmi, poveo stado bikova i krava na ispašu na obližnju livadu. U večernjim časovima stoka se vratila na farmu bez čobanina pa su meštani krenuli da ga traže.

- Pomislili smo da mu je pozlilo, a kada smo pronašli njegove cipele posumnjali smo na najgore. Naše slutnje ubrzo su se obistinile, jer smo nekih stotinjak metara dalje pronali Avramovo raskomadano telo - pričaju meštani.

Oni pojašnjavaju da niko nije tačno video šta se dogodilo, jer u blizini nema kuća, ali pretpostavljaju da su se životinje zbog nečeg uznemirile i nasrnule na čobanina.

- Verovatno ga je prvo udario jedan bik, koji ga je doslovno izuo iz cipela. Telo je bilo saterano u jedan klanac i moguće je da ga je bik nabo na rogove i vukao do tog mesta, gde ga je više njih izbolo rogovima - pričaju meštani.

Portparol PU Foča Svjetlana Govedarica kaže da je ovaj slučaj u 20.20 časova prijavljen policiji i utvrđeno je da se radi o nesrećnom slučaju.

- Uviđaj je izvršen u prisutvu lekara mrtvozornika i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog dela i da se radi o nesrećnom slučaju. O svemu je obavešteno tužilaštvo kome će biti dostavljen izveštaj o smrti - saopštila je Govedarica, a prenosi Avaz.ba.

Farma "Zlatni Bor", vlasništvo je Tatomira Jovičića i Predraga Džokića iz Beograda, a nalazi se u selu Zavait koje je 30 kilometara udaljeno od Foče. Farma se bavi proizvodnjom i prodajom sira po švajcarskoj recepturi. U okviru farme nalazi se veliki broj grla stoke, a meštani kažu da je ovo prvi slučaj da su životinje nekoga usmrtile.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA