≫ 

Istraga o likvidaciji narko bosa o kojoj priča ceo Balkan: Krvna osveta je zakazana još u decembru 2015?

Bojku je ubijen juče oko 17 časova pred posetiocima kafane na plaži Akva blu, koju je držao pod koncesijom, u Strugi, na jugu Makedonije

  • 26

Ko je i zašto, pucnjima iz pištolja direktno u glavu, ubio nekadašnjeg makroa i jednog od glavnih bosova albanske mafije Dilavera Bojkua – Leku ( 58 ), policija još istražuje, ali je prema dosadašnjim saznanjima sigurno reč o profesionalnom ubici.

Ubijen makro i jedan od glavnih bosova albanske mafije: Usmrćen metkom u čelo na prepunoj plaži (FOTO)

Bojku je ubijen juče oko 17 časova pred posetiocima kafane na plaži Akva blu, koju je držao pod koncesijom, u Strugi, na jugu Makedonije. Očevidci kažu da mu je iza leđa prišao maskirani muškarac i iz pištolja pucao direktno u glavu. Nepoznati je nakon toga seo na motor i pobegao u nepoznatom pravcu.

Dok policija ćuti, mediji nagađaju ko bi mogao biti njegov ubica, kao i motive zločina. I sam Bojku je, kažu upućeni, strahovao za svoj život, pa iz kuće nije izlazio bez pancira. To je, verovatno, bilo poznato i ubici, pa mu je zato i pucao direktno u glavu.

Poznavaoci dešavanja u struškom podzemlju, na koje se poziva portal mkd.mk, su ubeđeni da se radi o krvnoj osveti i da je ubica Bojkua, koji je u bekstvu, otac ubijenog mladića Sitema Istrefija (23).

Članovi porodice Istrefi su Bojku duže vreme pretili krvnom osvetom.

Do obračuna između članova porodica Istrefi iz sela Dolna Belica i Bojku iz sela Velešta došlo je još pre dve godine oko koncesija plaža na obali struškog jezera.

Eskalacija sukoba se desila 13. decembra 2015. godine u naselju Ezerski lojza ispred Struge, kada je u oružanom obračunu, gde su se koristile automatske puške i pištolji, bio ubijen Sitem Istrefi, a njegov brat Prentim Istrefi teško ranjen.

Foto: Wikipedia/Dickelbers

U tom obračunu učestvovali su brat i sin Dilavera Bojkua. Njegov brat, Baškim Bojku ( 45 ) je bio teže ranjen, i on se sada nalazi u pritvoru, dok je sin Dilavera Bojkua, Ermin u bekstvu.

Izvori iz istrage na koje se poziva portal sakamdakazam.mk veruju da je u glavu Dilavera Bojkua pucao plaćeni ubica. U potrazi za njim učestvuju specijalne snage MUP, a teren se češlja i iz helikoptera.

Početkom 2000-te godine Bojku je posedovao nekoliko noćnih klubova u selu Velešta i Strugi, koji su funkcionisali kao bordeli.

U februaru 2003. godine je radi šverca ljudi bio uhapšen i osuđen na 6 meseci zatvora, ali je već u junu uspeo da pobegne. Samo dve nedelje kasnije bio je uhapšen u Ulcinju i vraćen u Makedoniju, gde je potom osuđen na 3,8 godina zatvora zbog posredovanja u vršenju prostitucije.

Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

Nakon odležane kazne, 2007. godine je pušten na slobodu, a dve godine kasnije ponovo je bio uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira. Nedugo potom, zajedno sa sinom Erminom, bio je uhapšen zbog napada na policajca sa nožem.

Tadašnji gradonačelnik Struge, Zijadin Sela je 2013. godine u policiju prijavio da mu je Bojku pretio smrću zato što je lokalna samouprava srušila njegov bespravno podignuti objekat blizu plaže u Strugi.

Prošle godine, u februaru, i Bojku su javio u policiju žaleći se da mu je neko izrešetao kuću.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA