Ribari iz celog regiona došli u Bileću na "Somovijadu": Srbi, Hrvati i Crnogorci se takmičili u lovu, pa je počela i čorba da se krčka (FOTO)

Učešće u takmičenju uzelo je ukupno 12 posada, a ove godine najdominantnije su bile domaće ekipe, pa su prva tri mesta pripala Bilećanima

  • 2

Jubilarna, dvadeseta po redu, bilećka "Somovijada", koju organizuje Sportsko ribolovno društvo Bileća, održana je danas na Bilećkom jezeru.

Učešće u takmičenju uzelo je ukupno 12 posada, a ove godine najdominantnije su bile domaće ekipe, pa su prva tri mesta pripala Bilećanima.

Foto: Telegraf

- Ove godine imamo nešto manje ekipa nego što je uobičajno. Radi vremenskih neprilika i crvenog meteoalarma koji je na snazi za Bileću i okolinu, prijavilo se samo 12 ekipa, dok ih je prošle godine bilo skoro duplo više. S obzirom da radimo u dosta teškim finansijskim uslovima zadovoljan sam radom SRD Bileća.

- Ribočuvari uprkos mnogim problemima sa kojima se susreću uspešno obavljaju svoj posao. Dešavalo se da budu napadnuti od strane krivolovaca, neretko uz upotrebu vatrenog oružja. Ali uz brzu intervenciju i pomoć policije iz Bilećkog MUP-a u zadnje vreme ne dolazi do takvih napada. Danas je u sklopu akcije Stop krivolovu zapaljeno oko 180 mreža i 120 parangala – rekao je predsednik SRD Miodrag Kulaš.

Foto: Telegraf

Pobedničku ekipu činila su tri člana Miladin Denda, Slobodan Samardžić i Slaviša Šešlija. Drugo mesto pripalo je ekipi Ranka Bokića, dok se trećim mestom "okitila" ekipa Saše Vučinića. Svakoj nagrađenoj posadi dodeljene su diplome, ribolovački štapovi i mašine.

Foto: Telegraf

- Veoma smo ponosni što je "Somovijada" od lepog druženja prerasla u tradiciju i već se dvadeset godina održava u našem gradu i okuplja učesnike iz celog regiona i Evrope. Moram naglasiti da je ovo jedina zvanična Somovijada u Republici Srpskoj koja se održava pod okriljem nekog ribolovnog društva i tražićemo da uđe u zvanični kalendar sportskih događaja Ribolovnog saveza Republike Srpske - rekao je dr Mirko Čerović, dugogodišnji član i bivši predsednik SRD Bileća.

Foto: Telegraf

Osim u lovu na soma, i ovoga puta organizovano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe, a najbolja je bila Milena Batinić, koja u ovakvim manifestacijama učestvuje dugi niz godina.

Pobednicima su nagrade dodeljene u sklopu svečanog ručka, kome su pored učesnika, prisustvovali i gosti iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    20. avgust 2017 | 20:44

    Lepo druzenje al nesto mi mali ti somovi. Dal su u meri?

  • Kljako

    7. novembar 2017 | 14:50

    A gde talijan a da ostao u kafani a vi pecajte peca i on

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA