Dalmacija i dalje gori, meštani se pridružili vatrogascima: Borba sa vatrenom stihijom, nebo u potpunom dimu (FOTO) (VIDEO)

Na terenu je trenutno na desetine vatrogasaca, meštani razvlače vatrogasne cevi, iznad glava proleću kanaderi i air traktori

  • 3

Požari koji su proteklih dana poharali Dalmaciju i dalje nisu u potpunosti stavljeni pod kontrolu. Vatrogasci se na terenu bore s vatrom na području Splitsko-dalmatinske županije, na Hvaru i još nekoliko lokacija.

Hrvati nas ponovo krive za požare: Počeli da hapse decu iz Srbije, a jedan vatrogasac ih pita "koji vam je k..." (FOTO) (VIDEO)

Vetar je nešto iza podne ponovno razbuktavo požare koji su bili stavljeni pod kontrolu istočno od Benkovca i kod Vrane. Vatrogasci su dežurali na požarištima i odmah krenuli u akciju, pridružili su im se i meštani u odbrani svojih kuća a u pomoć su pozvani i kanaderi.

Na terenu je trenutno na desetine vatrogasaca, meštani razvlače vatrogasne cevi, iznad glava proleću kanaderi i air traktori.

Foto: Tanjug/HINA

U požaru koji je u ponedeljak u 20.50 sati buknuo u Dupcima pored Omiša do utorka ujutro je izgorelo oko 20 hektara borove šume, a 213 vatrogasaca na terenu ga još uvek gasi, saznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Požar, koji je sinoć nošen jakom burom divljao i menjao smer, gasi 30 jedinica sa 52 vozila i to Zadvarje, Makarska, Gradac, Drvenik, Podgora, Promajna, Tučepi, Brela, Baška Voda, Omiš, Dugi Rat, Kučiće, Zagvozd, Lovreć, Gata, Imotski, Trogir, Kaštela, Gomilica, Mladost, Žrnovnica, Dugopolje, Slatine, Podstrana, JVP Split, JVP Dubrovačko primorje-Dubrovački vatrogasci, i DIP Dubrovnik.

Foto: Tanjug/HINA

Iako se stanje na terenu jutros u 4.40 sati smirilo, požar je još uvek aktivan na par mesta na brdu, pa će brojni vatrogasci i danas ostati na terenu ne bi li požar lokalizovali.

Oko 15 sati na potezu između Kožina i Dikla bio se rasplamsao veliki šumski požar čiji je crni dim prekrio nebo i video se iz celog Zadra, ali i sa ostrva. Požar su kopnene i vazdušne snage uz pomoć dva kanadera i tri air tractora lokalizovali u rekordnom roku.

Foto: Tanjug/HINA

Malena kornjača je preživela vatreni oganj iako joj je oklop jako nagoreo. Jedan Dikljanin izvukao je kornjaču koja se bila skrila ispod gorućeg grma.

Brzom reakcijom vatrogasci su ugasili vatru koja joj je bila zahvatila oklop i rashladili je i oprali je vodom, prenosi eZadar.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvončica

    22. avgust 2017 | 16:00

    Ovo je strašno!! Nemam reči!

  • Čićo

    22. avgust 2017 | 15:50

    Selo gori a suma se ceslja ☺

  • Cika Velja

    23. avgust 2017 | 09:57

    Ja procitao da se zbog ovog spremaju da lincuju Srbe,jer oni najvise mrze Hrvate i evo sad im podmecu pozare!!! Izgleda da su nam "susedi" definitivno odlepili,i niko ih vise ne zalepi!?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA