Detalji jezive nesreće na Dunavu: Majka se utopila dok je pokušavala da spase sinčića (4), čija je glavica nestajala ispod površine

U Vukovaru su svi potreseni strašnom tragedijom

  • 2

U delu Vukovara nedaleko od Vodotornja, na obali Dunava, pronađeno je telo 4-godišnjeg dečaka. Prema nezvaničnim informacijama, u petak oko 12 časova na obalu je došla žena s detetom i jedna starija gospođa. Zajedno su šetali uz reku. Iz još neutvrđenog razloga, u jednom trenutku dečak je pao niz rub i završio je u brzoj reci. Za njim je odmah u reku skočila mlađa žena za koju se veruje se da je detetova majka.

Izvukli telo deteta (4) iz Dunava: U toku je potraga za njegovom majkom! (VIDEO)

Pokušavala je uhvatiti dečaka, čija je glavica sve više nestajala ispod površine.

Dunav je na tom delu gde je dečak upao vrlo brz. Nažalost, majka nije uspela uhvatiti dete jer se i ona utopila, odnosno nestala ispod površine vode.

Sav taj užas na obali gledala je starija žena za koju policija pretpostavlja da je baka deteta i majka nestale žene. Ona je vriskom u pomoć dozvala ribare koji su se nalazili stotinjak metara dalje. Pozvali su odmah policiju i pomoć jer u tom trenutku više nisu videli nijedno telo u Dunavu.

Telo nesrećnog deteta ubrzo je pronađeno dvesta metara dalje od mesta gde je upalo u vodu.

Hitna pomoć je odmah stigla, pokušali su da reanimiraju nesrećnog dećaka, ali nažalost bez uspeha. Dečak je odvezen u vukovarsku bolnicu na patologiju, gde će biti obavljena obdukcija kako bi se delimično uspelo utvrditi kako je upao u reku.

Foto: Telegraf

Stigli su na mesto tragedije i vukovarski ronioci koji su, metar po metar, drzeći se za uže na obali, kako ih ne bi odnela vodena struja, pretraživali uzak pojas korita Dunava uz obalu. Dunav je pretraživala i Gorska služba spašavanja, kao i policija.

- Možemo potvrditi jedino da je pronađeno mrtvo telo 4-godišnjeg deteta i da tragamo za još jednim telom. Žena koja je očevidac događaja pod velikim je šokom i stresom, pa se od nje ne mogu trenutno dobiti informacije koje bi značajno pomogle istrazi. Verujemo da se radi o jednoj porodici, baki, majci i unuku, ali to još istražujemo - rekao je kratko portparol vukovarsko-sremske PU Domagoj Džigumović.

Navodno je sve vreme u policiji baka ponavljala "moje drugo dete" tako da se ne zna šta govori, kao ni na koga misli.

U Vukovaru su svi potreseni strašnom tragedijom. Prolaznici su dolazili na obalu Dunava ne bi li nekako pomogli spasiocima u pronalasku tela nestale žene.

Pogledajte video: 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA