Hrvati sklonili bilbord na kojem je Melanija, pa stavili satiričnu poruku i savet umesto prve dame SAD (FOTO)

Autori novog plakata Američkog instituta odlučili su se za kraću i, čini se, satirični novi plakat čiju su fotografiju podelili uz naslov "Take 2"

  • 0

Veliki plakati škole stranih jezika Američkog instituta iz Zagreba na kojima je Melanija Tramp, a koji su u samo nekoliko dana privukli pažnju svetskih medija, u sredu su skinuti i umesto njih postavljeni su novi.

Provokativni bilbord osvanuo u Hrvatskoj: Ko se zamerio Melaniji dvosmislenom reklamom? (FOTO)

Melanija Tramp uzvraća Hrvatima udarac: Oglasila se posle uvredljivog bilborda i daje im rok od 24 sata!

Bilbord na kojem je fotografija Melanije Tramp uz citat "Samo zamislite koliko daleko možete stići sa malo engleskog" postao je viralni hit koji su preneli svi veliki američki i evropski portali, a nije zaobišao ni reakcije najbližih ljudi Prve dame.

Iako je autorka plakata Ivis Burić prošle nedelje za 24sata.hr rekla kako ne očekuje tužbu, Melanija Tramp je, kako je javio RTL, ipak najavila tužbu i zatražila da se plakati sklone u kratkom roku.

- Ta kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata sa hrvatskim propisima, zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da niko, niko ne sme upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketing svrhe ako nema saglasnost tog pojedinca - kazala je Nataša Pirc-Musar, advokatica koju je Melanija unajmila da zaštiti njeno ime od neovlašćene komercijalne upotrebe.

Autori novog plakata Američkog instituta odlučili su se za kraću i, čini se, satirični novi plakat čiju su fotografiju podelili uz naslov "Take 2".

Hrvati uklonili provokativne bilborde čim je Melanija zapretila tužbom! Ali, nije tu kraj

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA