VREMENSKI ALARM NA BALKANU: Nevreme i jake oluje iz Hrvatske prete i Srbiji

Tokom dana biće dosta sunca na Jadranu i to posebno u Dalmaciji

  • 0

Nevreme koje je u Hrvatskoj, stiže i u Srbiju. Naime, već je za večernje sate u Srbiji najavljena kiša, koja će padati i u nedelju, a lepše vreme nam dolazi polovinom sledeće nedelje. Prvi dan jeseni prema kalendaru u Hrvatskoj je uglavnom suv i prijatno topao. Međutim, jutro je bilo hladno naročito na kopnu, jer su temperature bile između 4 i 10 stepeni Celzijusove skale, a na moru između 11 i 16 stepeni.

Drama na Jadranu: Zapalila se luksuzna jahta blizu obale, čule se i eksplozije (VIDEO)

Tokom dana biće dosta sunca na Jadranu i to posebno u Dalmaciji. U unutrašnjosti će nakon jutarnje magle ponegde biti promenljivo oblačno, uz mogućnost da pada kiša. Od nedelje će biti dosta oblačnije i promenljivije vreme.

Već danas moguća kiša

Danas će u Slavoniji, Baranji i Sremu biti oblačno sa mestimičnom pojavom kiše, ali slabe. I dalje će ponegde duvati severozapadni vetar, slab i umeren, povremeno će biti jakih naleta vetra. Minimalna temperatura od 8 do 12 stepeni, a maksimalna od 17 do 21, piše HRT.

U središnjoj Hrvatskoj malo toplije uz najvišu temperaturu i do 23 stepeni. Jutro podjednako hladno kao u petak uz najnižu temperaturu između 6 i 10 stepeni, mestimično uz maglu. Dan će biti promenljivo oblačan, ponegde uz mogućnost za poneku kap kiše, naročito uz Dravu, gde će biti i severozapadnog vetra.

Na severnom Jadranu će duvati slab i umeren jugozapadni i zapadni vetar. Biće većinom sunčano, mestimično oblačno, uz slabu kišu, i to većinom u Istri. Podjednako vreme biće i u gorju, gde će jutro ponegde biti maglovito, a tokom dana retko može pasti vrlo malo kiše, koja će najverovatnije pasti u Gorskome kotaru.

Vremenska prognoza za Zagreb FOTO: Printskrin: accuweather.com

Na srednjem Jadranu mogućnost za kišu biće vrlo mala. Preovladavaće sunčano, a samo mestimično u unutrašnjosti Dalmacije ujutro može biti magle. Najviša temperatura vazduha od 22 do 25 stepeni, uz ponegde umeren zapadni i severozapadni vetar, kojeg će biti i na još sunčanijem jugu Hrvatske.

Opet stiže promena s obilnom kišom

Od nedelje na kopnu oblačnije, uz povremenu kišu, najverovatnije krajem ponedeljka i u prvom delu utorka, kada mestimično može pasti i veća količina padavina. Početkom nove nedelje, uz ponegde umeren severoistočni i istočni vetar, dnevna temperatura malo će se sniziti.

Vremenska prognoza za Split FOTO: Printskrin: accuweather.com

I na Jadranu će idući dani biti promenljivi, bez znatnije promene temperature. Kiša se u nedelju predviđa uglavnom na severnom delu, gde su mogući i pljuskovi s grmljavinom. U ponedeljak će na severnom i delu srednjeg Jadrana duvati bura, a na kišu treba računati i u Dalmaciji.

U utorak i dalje promenljivo, uz povremenu kišu, a stabilnije vreme će na većem delu Jadrana biti u sredu.

Meteoalarm je za područje Gospića, Karlovca, Rijeke, Knina i Istre za sutra izdao upozorenje zbog mogućih jakih grmljavinskih pljuskova.

Vremenska prognoza za Pulu FOTO: Printskrin: accuweather.com

Sudeći prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, nedelja koja dolazi ne donosi ništa dobro. Tokom cele nedelje na kopnu će biti kišovito vreme, a najviša dnevna temperatura neće prelaziti 20 Celzijevih stepeni.

Vremeska prognoza za Osijek FOTO: Printskrin: accuweather.com

U Slavoniji i na Jadranu ipak se očekuje stabilnije vreme, ali tek nakon ponedeljka, kada se očekuje prestanak padavina. Ipak, već sledeći vikend donosi nove promene.

(Telegraf.rs/index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA