Pre nego što su izrekli presudu kapetanu Draganu, ispred suda su mu ostavili dve poruke: Obe su slutile šta će se desiti (FOTO) (VIDEO)

Dve poruke bile su uspućene Draganu Vasiljkoviću

  • 22

Dragan Vasiljković (62), poznatiji kao kapetan Dragan, osuđen je danas u Splitu na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina. Ispred Županijskog suda okupilo se dosta ljudi od kojih je neko ostavio dve poruke za Vasiljevića.

Kapetan Dragan osuđen na 15 godina zatvora! (VIDEO)

Trenutak kada kapetanu Draganu izriču kaznu od 15 godina: Pogledajte kako je to primio (VIDEO)

Vasiljković je proglašen krivim za dve tačke optužnice - zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

U završnim rečima kapetan Dragan je odbacio bilo kakvu krivicu za ono što mu se stavlja na teret.

Foto: Tanjug/HINA/ Mario Strmotic

- Izričemo jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godina, naknadu troškova u ukupnom iznosu od oko 50.000 kuna i produžavamo pritvor. Ovo je veće Dragana Vasiljkovića oslobodilo od tačke 2. optužnice s obzirom da je svedok u postupku imao konfuzne iskaze koje je menjao pa ga veće nije moglo prihvatiti kao verodostojnog svedoka. S obzirom da je okrivljeni tokom postupka imao neosnovane primedbe na to koliko se dugo nalazi u zatvoru, napominjemo da je u splitskom zatvoru od 9. jula  2015. godine, a preostalo vreme je proveo u ekstradicijskom zatvoru - obrazložio je sudija Romac.

Kazao je i da je prilikom odmeravanja kazne otežana okolnost Vasiljkoviću bila što se nije pokajao, što je više osoba njegovim činjenjem nastradalo, više ih je bilo povređeno od kojih neki teže, dve su osobe ubijene, a osim ljudskih žrtava nastradali su i stambeni objekti.

Nekoliko minuta pre početka izricanja presude, ispred suda novinari 24sata.hr snimili su dve poruke koje su stajale pored noćnih svetiljki.

Trenutak kada kapetanu Draganu izriču kaznu od 15 godina: Pogledajte kako je to primio (VIDEO)

- Kapetane, vijađ se produžia, ostajete u luci Split doživotno - pisalo je na jednom parčetu kartona.

Foto: Facebook/24sata

- Tako zgodan, tako lip, ostani na Blicama zauvik - stajalo je u drugoj poruci.

Foto: Facebook/24sata

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    26. septembar 2017 | 20:00

    Gospodo tužioci suci i dželati ispisali ste mi svoje zapovesti po zenicama najfinijem staklu. Što teže živim, lakše ću umreti. Zašli ste mnogo u noć poodmaklu ali uzalud ćete linčovati najgostoljubiviji narod na planeti (zbog čega ćete goreti u paklu) jer ljudsko srce, čudo nad čudima, neće da se primi u vašim grudima! Mi se ne plašimo smrti crne kuge – već ropskog života i bolesti duge. Smrt je česta pojava međ’ nama Srbima kao što su proleće, leto, jesen, zima i nije strašnija pogotovu danju od suše, poplave, zemljotresa, mraza kad je čovek sretne na svome imanju okađene duše i svetla obraza! Zlonamernici siti i maniti sve mi zabraniste u rođenoj kući al’ ne može mi niko zabraniti da pevam i da se smejem, umirući a to se vama više ne događa ni kad svadbujete ni kad vam se rađa! Poštedite me koca i konopca i razapnite me na vrhu planina kao vaši praoci što su moga praoca Isusa Hrista Nazarećanina. Ja ću da vas gledam a vi zažmurite inače će vam se oči rasprsnuti od sjaja mog lica. Samo požurite! Što me pre razapnete, pre ću vaskrsnuti!!! Dobrica Erić

  • Sone

    26. septembar 2017 | 23:22

    Ziveo kapetan

  • Markoni

    26. septembar 2017 | 19:07

    Sloboda za kapetana Dragana!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA