≫ 

Serija eksplozija u Banjaluci: Gore automobili, panika u gradu, ima povređenih (FOTO) (VIDEO)

Policija je blokirala sve prilaze rebrovačkom mostu. Prema nezvaničnim informacijama, automobil marke "mercedes" je dignut u vazduh

  • 0

U blizini rebrovačkog mosta u Banjaluci danas je odjeknula serija eksplozija. Kako pišu Nezavisne novine, dve osobe su povređene.

Kontroverznom profesoru fizičkog digli "mercedes" u vazduh: Učenice ga optužile da je pedofil, a sada mu je raznet auto u Banjaluci! (VIDEO)

Prema prvim nezvaničnim informacija, gori nekoliko automobila. Kako se nezvanično saznaje, dignut je u vazduh automobil marke "mercedes".

Prvo su se začule tri eksplozije, nekoliko trenutaka kasnije i četvrta. Nekoliko minuta kasnije zapalila se i eksplodirala plinska instalacija u jednom od automobila.

Prema informacijama do kojih su došli, povređena je osoba koja je u vreme eksplozije pokušavala da izveze automobil sa parkinga, kao i osoba koja je sedela u obližnjem kafiću.

Po još nepotvrđenim informacijama, eksplozivna naprava je postavljena ispod automobila profesora fizičkog vaspitanja Spasa Šakote, kojeg su učenici svojevremeno optuživali za pedofiliju.

Šakoti, profesoru fizičkog iz banjalučke Tehnološke škole, pod čijim je vozilom eksplodirala bomba, za danas je zakazano ročište u Osnovnom sudu u Banjaluci, u procesu u kojem mu se sudi za seksualno uznemiravanje učenica.

Pojedini izvori navode da mu je, navodno, danas trebala biti izrečena i presuda. Za sada nije poznato da li će ročište biti odgođeno, s obzirom da je profesor povređen, i da mu je ukazivana lekarska pomoć.

Od detonacija, svi prozori na prvom spratu obližnjeg objekta su popucali.

Policija je blokirala sve prilaze rebrovačkom mostu, odnosno zgradi na desnoj obali Vrbasa, ispred koje je eksplozija odjeknula.

Prilaz mestu događaja onemogućen je i pešacima, a prema informacija koje pristužu, policija sa dugim cevima primećena je i prema Vrbanji.

Na terenu je policija, vatrogasci i vozilo hitne pomoći. Na licu mesta su ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum.

Direktor Policije Republike Srpske, Darko Ćulum istakao je da je lice pod čije je vozilo postavljena eksplozivna naprava odranije poznato policiji.

- Radi se o licu koje je poznato policiji. Dva puta smo podnosili izveštaj protiv njega ali mi nismo podnosili izveštaj protiv njega za pedofiliju - rekao je Ćulum na vanrednoj konferenciji za novinare.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA