≫ 

Kontroverznom profesoru fizičkog digli "mercedes" u vazduh: Učenice ga optužile da je pedofil, a sada mu je raznet auto u Banjaluci! (VIDEO)

"Profesor Šakota se perverzno ponaša, pita učenice 'kako se zabavljaju i kako puše', govori im kako će i njihove mame završiti u njegovom krevetu. Šakota ljubavnice dovodi u fiskulturnu salu, a za vreme časa, dok se učenici sami igraju u sali, on u susednoj prostoriji, koja služi za rekvizite, na strunjači vodi ljubav, što svi učenici čuju"

  • 4

Dve osobe su povređene u seriji eksplozija koje su se dogodile danas oko 10:30 u banjalučkom naselju Starčevica, u blizini Rebrovačkog mosta, nezvanično saznaju Nezavisne novine. Po još nepotvrđenim informacijama, eksplozivna naprava je postavljena ispod automobila profesora fizičkog vaspitanja Spasa Šakote, kojeg su učenice svojevremeno optuživale za pedofiliju.

Serija eksplozija u Banjaluci: Gore automobili, panika u gradu, ima povređenih (FOTO) (VIDEO)

Profesoru je za danas bilo zakazano ročište u Osnovnom sudu u Banjaluci, u procesu u kojem mu se sudi za seksualno uznemiravanje učenica. Pojedini izvori navode da je danas navodno trebala da mu bude izrečena i presuda. Za sada nije poznato da li će ročište biti odloženo, s obzirom da je profesor povređen, i da mu je ukazivana lekarska pomoć, prenose Nezavisne novine.

Prema pisanju lokalnih medija tokom 2011. godine, profesor fizičkog u Tehnološkoj školi u Banjaluci Spaso Šakota navodno je učenice dirao za grudi i nije im dozvoljavao da nose grudnjak, pokazivao im je fotografije gole ljubavnice i svog polnog organa, a učenici u fiskulturnoj sali su slušali kad on sa ljubavnicama ima seksualni odnos u susednoj prostoriji.

Navedeno je to u dopisu koji je stigao u redakciju "Glasa Srpske" i koji su potpisali ogorčeni učenici i roditelji Tehnološke škole.

- Profesor Šakota se perverzno ponaša, pita učenice "kako se zabavljaju i kako puše", govori im kako će i njihove mame završiti u njegovom krevetu. Šakota ljubavnice dovodi u fiskulturnu salu, a za vreme časa, dok se učenici sami igraju u sali, on u susednoj prostoriji, koja služi za rekvizite, na strunjači vodi ljubav, što svi učenici čuju - stoji u dopisu, kako su prenosili u vreme incidenta tamošnji mediji.

Navedeno je tada da su učenici potpisanu izjavu predali direktoru škole, da su obavestili pedagoga, upravu škole, školskog policajca, te da će na sastanku o tome razgovarati i roditelji.

Direktor Tehnološke škole Vojislav Perić za "Glas Srpske" kaže da su se učenice žalile na jednog profesora. Direktor kaže da je od njih zatražio da se o tome izjasne u pisanoj formi. On je istakao da su dve devojčice rekle da su o svemu tome obavestile svoje majke, dok su tri navele da roditeljima još ništa nisu saopštile.

Šakota tvrdi da ništa od navedenog nije tačno, da "sve potiče od bivšeg direktora Tehnološke škole Slađane Vuković".

- Radi se o revanšizmu i osveti, a sve ostalo nema nikakve veze sa mnom. Sve to je montirano, izmišljeno, a devojčice su podgovorene - rekao je Šakota.

On je tvrdio da "ako je pokušao bilo šta da ima s učenicama", da "stoji iza svakog svog postupka".

U maju 2009. godine, nakon što je smenjena direktor škole Slađana Vuković, Šakota, profesori Dane Branković, Dejan Čutura i predsednik školskog sindikata Persa Trebovac, zahtevali su od Ministarstva prosvete i kulture RS i smenu novog direktora škole Vojislava Perića i Školskog odbora, navodeći da je "on produžena ruka bivše direktorke Vuković".

Neposredno posle toga Šakota je zbog povrede radne dužnosti trebalo da dobije otkaz, isticali su lokalni mediji.

Nakon ovog događaja, mediji u Banjaluci objavili su 2013. godine da je profesor fizičkog vaspitanja u Tehnološkoj školi Spaso Šakota vraćen na posao iako je protiv njega Okružno tužilaštvo podiglo optužnicu za seksualno uznemiravanje učenica koju je Osnovni sud potvrdio.

Dok pojedini roditelji tvrde da je to skandal i da deca ne žele da idu u školu ako on bude predavao, Šakota i predstavnici Školskog odbora sve optužbe negiraju.

SrpskaCafe piše da se profesor Šakota navodno bavio nezakonitom poslovima od kojih se obogatio nakon što je početkom rata u BiH izbegao u Banjaluku iz Bugojna.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da eksplozije koje su oko 10:30 odjeknule u banjalučkom naselju Starčevica nemaju veze sa terorizmom, već da se radi o ciljanom napadu na jedno lice.

- Krivično delo koje je napravljeno nema veze sa terorizmom. Radio se o ciljanom napadu na jedno lice. Postavljena je, po prvim informacijama, bomba na potez koja se aktivirala prilikom pokretanja vozila - rekao je ministar Lukač.

Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum istakao je da je lice pod čije je vozilo postavljena eksplozivna naprava odranije poznato policiji.

- Radi se o licu koje je poznato policiji. Dva puta smo podnosili izveštaj protiv njega ali mi nismo podnosili izveštaj protiv njega za pedofiliju - rekao je Ćulum na vanrednoj konferenciji za novinare.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mileduduk

    3. oktobar 2017 | 13:26

    Odmah referendum.

  • BAnja luka delija

    3. oktobar 2017 | 18:23

    profesore kako se kaze mala zmija?sretan odlazak u KPZ Tunjice

  • Sveto

    4. oktobar 2017 | 10:38

    Ako je to istina sto kažu učenice bolje da su njega digli u vazdu nego mečku.!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA