Bratislav Dikić operisan u Kliničkom centru u Podgorici

Dikić je optužen za pokušaj terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra prošle godine

  • 3

Goran Petronijević, advokat Bratislava Dikića koji je optužen za pokušaj terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra prošle godine, izjavio je da je njegov klijent operisan u Kliničkom centru u Podgorici i da se oseća dobro.

Dikić negirao krivicu: Išao sam na Ostrog da se lečim, ne da organizujem teroristički napad u Crnoj Gori

Petronijević je dodao da su operaciju izveli lekari Kliničkog centra Crne Gore uz asistenciju lekara sa VMA iz Beograda.

- General Dikić se oseća dobro, a onkološki nalazi će pokazati da li postoje kancerogene promene - rekao je Petronijević.

Petronijević podseća da su inicijalni nalazi pokazali promene sa velikim stepenom sumnje da je reč o recidivu karcinoma, zbog čega je Dikić već operisan pre godinu i po dana, prenose crnogorski mediji.

- Neko je po nečijoj naredbi krio ove rezultate od suda i odbrane i na taj način doveo u ozbiljnu opasnost život generala Dikića - ističe Petronijević.

Dikić je ranije tražio da mu se ukaže zdravstvena pomoć u Srbiji, na VMA, što je sudsko veće Suzane Mugoša odbilo, uputivši ga na lečenje u podgorički Klinički centar.

Foto: Telegraf

Duže vreme nakon hapšenja u oktobru prošle godine Dikić je u znak protesta za optužbe Tužilaštva štrajkovao glađu, zbog čega je svakodnevno išao kod lekara, a sredinom novembra prošle godine pokušao je da izvrši samoubistvo.

Viši sud u Podgorici razdvojio je postupak protiv Bratislava Dikića zbog njegovog upućivanja na lečenje u Klinički centar Crne Gore.

OPTUŽENI I RUSI I CRNOGORCI

Osim Dikića, za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, državljani Srbije Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužena su i tri crnogorska državljanina-lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Daljinac

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    3. oktobar 2017 | 20:34

    Кроз ватру и воду дигнуте главе, Стазом победе, части и славе. Поново гори Немањића пламен, Стасају момци тврди к'о камен. Вучја се песма ори у плавом, Бранећи земљу чашћу и главом. У крви и огњу туђин се крије, Ал' срце јунака за Србију бије. Синови наши, ратници плави, Чувајте српство, народ вас слави. Кроз крв и ватру дигнуте главе, Стазом победе, части и славе.

  • Valter

    3. oktobar 2017 | 19:47

    Dobio je karcinom na Kosovu dok je branio Srpski narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA