Knjiga koja je uzburkala javnost: Predstavljena lista "Top 100 hrvatskih Jugoslovena", odjekivalo "Za domovinu i Hrista protiv komunista"

Uz ime svakog "Novojugoslovena" sa liste, stoji i šovinistički opis dotične osobe

  • 12

U dvorani Dominikanskog samostana u Splitu predstavljena je knjiga "Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslovena i organizacija pod njihovim uticajem", čiji je autor Vjekoslav Krsnik, piše Index.hr.

"Kao u Hrvatskoj su pošteni, ista go*na": Šta su Hrvati rekli na krađe popova u pravoslavnim crkvama? (VIDEO)

Vjekoslav Krsnik, inače bivši novinar i urednik srpske novinske agencije Tanjug, završio je pravni fakultet u Zagrebu i Beogradu.

Predstavljanje knjige organizovalo je udruženje Benedikt, a uz autora, knjigu su predstavili saborski zastupnik Željko Glasnović i član Upravnog veća udruženja Benedikt, Marijo Popović. Program je vodila potpredsednica udruženja Silvana Dragun.

Navodi se kako, "kroz 143 stranice knjige, Vjekoslav Krsnik pokazuje 'mentalne komuniste' u društvu i razotkriva antidržavnu strukturu u koju spadaju titoisti, regionalisti, globalisti, a koje autor jednostavno naziva novojugosloveni".

Foto: Arhivska fotografija, titoville.com

Lista "Novojugoslovena"

Spisak "Novojugoslovena", kao i gore navedeno objašnjenje, objavljen je na stranici Dragovoljac.com, inače mediju hrvatskih ratnih veterana. Medved i Glogoški su porezne obveznike izreketarili za dodatnih 5.5 milijardi kuna valjda baš u ovakve svrhe.

Uz ime svakog "Novojugoslovena" sa liste, stoji i šovinistički opis dotične osobe koji se sastoji od prebrojavanja krvnih zrnaca, agresivnih predrasuda i neutemeljenih optužbi.

Lista i retorika iza nje podsećaju na liste za odstrel nepodobnih kakve su objavljivane početkom devedesetih, piše Index.hr.

Foto-ilustracija: Profimedia, Wikipedia

"Svako ima svoj spisak"

Govoreći o listi, Marijo Popović istakao je kako se u knjizi radi o ličnom autorovom izboru 100 osoba, dok bi svako od prisutnih u dvorani imao neki svoj spisak.

Glasnović je, sa druge strane, rekao kako su osobe koje se spominju u knjizi zarobljene u zlu i Sotoni. Svoje izlaganje završio je pokličem "Za domovinu i Hrista protiv komunista".

Autor se okupljenima obratio na kraju. Poručio je kako su Jugosloveni na svim bitnim položajima u Hrvatskoj.

- Centar tog hrvatskog novojugoslovenstva nalazi se u Zagrebu u brojnim glavnim političkim, društvenim, kulturnim, medijskim i drugim institucijama u kojima se kreira nacionalna i državna politika - rekao je Krsnik.

Foto: sibenik.in

"Neće ovde stati"

Uz imena, autor je na listi naveo i "neke uticajne organizacije novojugoslovenstva", odnosno, nabrojao je nekoliko nepodobnih medija i političkih stranaka.

Dodao je kako neće ovde stati. On je, ipak, svoje izlaganje završio pozdravom "Za dom i domovinu spremni".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srp i čekić

    7. oktobar 2017 | 09:07

    Josip Broz Tito, Karadjordjevo 1971g: Prije će Sava poteći uzvodno nego što će hrvati dobiti državu!

  • HAHA

    6. oktobar 2017 | 22:38

    HRVATSKA REPREZENTACIJA SA FINSKOM 1-1 I MOŽDA NE IDE U RUSIJU!

  • BOZA ZEMUNAC

    6. oktobar 2017 | 22:07

    Šta ćeš,drže ljudi do sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA