≫ 

Hrvati se ponovo podsmevaju predsednici: Kolinda dobila počasni doktorat Rusije, a ovde je još student!

Predsednica je obišla Univerzitetski muzej i upisala se u Knjigu slavnih gostiju, a održala je i predavanje na temu "Novi trendovi globalne privrede"

  • 3

Hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, koja boravi u zvaničnoj poseti Rusiji, dodeljen je počasni doktorat Ruskog ekonomskog univerziteta "G. V. Plehanov" u Moskvi.

Putin dočekao Kolindu u Sočiju, ona ga odmah pozvala da dođe u Hrvatsku: O fotografijama sa sastanka bruje društvene mreže (FOTO)

Kitarovićevoj je počasni doktorat uručen nakon što je potpisan Sporazum o saradnji Ruskog ekonomskog Univerziteta "G.V. Plehanov" i Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta.

Potpisali su ga rektor Plehanova Viktor Grišin i dekan ZŠEM-a Ðuro Njavro.

Predsednica je obišla Univerzitetski muzej i upisala se u Knjigu slavnih gostiju, a održala je i predavanje na temu "Novi trendovi globalne privrede".

Portal Index.hr, međutim, konstatuje da Kitarovićeva dobila počasni doktorat Rusije iako je praktično još student u Hrvatskoj.

- Predsednica druge najsiromašnije države Evropske unije koja, prema podacima Eurostata, zaostaje za siromašnim istokom Evrope, dobiće počasni doktorat iz ekonomije - komentarisao je ovaj portal najavu da će Grabar Kitarović u Moskvi dobiti počasni doktorat.

Inače, prema podacima iz juna ove godine, Hrvatska je postala druga najsiromašnija članica EU-a.

Iako je hrvatska ekonomija počela blago da se oporavlja nakon šestogodišnje recesije, u tom oporavku znatno je zaostajala za zemljama EU-a, a pogotovo za uporedivim zemljama istoka Evrope, navodi Index.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA