HRVATSKOJ PRETI POTOP: Vakula najavio ogromnu kišu, sneg, olujni vetar, a moguće su i poplave!

Meteoalarm je za sutra područje velebitskog kanala označio crvenom bojom

  • 15

Hrvatsku za manje od desetak sati očekuje dugonajavljivana znatna promena vremena koja će zahvatiti veći deo zemlje. Prognostičar Zoran Vakula najavio je veliku količinu kiše, sneg, olujni vetar a postoji mogućnost da Hrvate pogode i poplave.

Zašto nismo videli pravu zimu 4 godine? Najbolji hrvatski meteorolog za Telegraf govori šta će se dalje dešavati u Srbiji

Pala je kiša, ništa od seksa, nadam se da si srećan, Zorane: Hrvatski meteorolog dobio urnebesnu razglednicu od besnog gledaoca, pa mu VRHUNSKI odgovorio! (FOTO)

- U Istri je već ponegde palo malo kiše, a još češće i obilnije biće večeras, i to ne samo u Istri, nego na celom severnom Jadranu, a tokom noći će se proširiti i na ostale krajeve. Tako da će u ponedeljak ujutro verovatno padati u većini krajeva, najviše na Jadranu i područjima uz njega. I u Zagrebu i okolini će do jutra sigurno početi da pada pa ako planirate da putujete imajte strpljenja, i uputite se malo ranije nego inače - prognozira Vakula.

Suvo će se tokom ponedeljka zadržati samo u Slavoniji a posebno u Baranji i Sremu. I dok će u tim područjima do srede pasti najmanje kiše, negde verovatno nimalo, u zapadnijim i južnijim delovima biće je na pretek.

Prema najavama prognostičara DHMZ-a velika je verovatnoća da će do srede oko podneva, pasti kiše koliko inače padne tokom cele zime.  

Osim kiše, mestimično u planinama će padati i sneg. Već u ponedeljak padaće u višim predelima, posebno Gorskom kotaru, a kasnije tokom dana, uz pad temperature, verovatno i u nižim.

Foto-Ilustracija: Tanjug/AP

Meteorolozi ponavljaju i upozorenje na jak, olujan vetar, koji će ponegde imati orkanske udare.

Poplave? Možemo se nadati da će izostati, ali moramo biti i na njih spremni - zaključuje Vakula.

Meteoalarm je za sutra područje velebitskog kanala označio crvenom bojom. Jako i vrlo jak jugo pretvoriće se uolujnu buru s udarima vetra i do 120 km/h.

Daljinac

(Telegraf.rs / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA