Kolinda Grabar Kitarović letos medije optužila da šire depresiju, a danas priznala kakvo je zapravo stanje u Hrvatskoj

- Predugo stojimo, a drugi nas prestižu ili nam sve više odmiču - rekla je Grabar Kitarović

  • 12

Kolinda Grabar Kitarović je danas održala veoma oštar govor u kom je otvoreno kritikovala situaciju u Hrvatskoj. Iako ga nigde nije spomenula, jasno je da je Kolindin monolog u Opatiji bio žestoka kritika Andreju Plenkoviću i njegovoj vladi, piše index.hr.

NAJMOĆNIJE ŽENE SVETA: Među njima je samo jedna čije se prezime završava na "IĆ"

Potpuno nekarakteristično za hrvatske političare, Grabar Kitarović je praktično ceo svoj govor posvetila kritikovanju stanja, otvoreno priznavši da je Hrvatska na začelju, da je svi prestižu i da država ne radi puno da se to promeni.

- Predugo stojimo, a drugi nas prestižu ili nam sve više odmiču - rekla je predsednica koja je otvoreno ukazala na sve loše pokazatelje u ekonomiji i društvu, preneo je N1 njene reči koje će se tek komentarisati.

'- Od početka svog mandata ističem privredne ciljeve. Dve i po godine kasnije, uprkos nekim pozitivnim makroekonomskim pokazateljima i trendovima, i dalje nema pravih rezultata, pravih aktivnosti, i dalje se slažemo, ali ne možemo reći da se nešto pomiče. Mogu da podsetim na neke primere tema i projekata koji su uvek tu, koji su večni, kao što je podsticanje izvoza i ulaganja - navela je Grabar Kitarović i nastavila:

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- U pitanju je i rešavanje demografske problematike, društvo znanja, sređivanje i usklađivanje zemljišnih knjiga, reforma penzionog i zdravstvenog sistema, reforma tromog pravosudnog sistema, unapređenje poslovnog okruženja, podsticanje preduzetništva - priznala je predsednica.

KO ŠIRI DEPRESIJU?

Kolinda je danas svakako održala možda i svoj najznačajniji govor do sad, navode hrvatski mediji, ali treba je podsetiti da su mediji o tome odavno pisali. Ali, u vreme kad su mediji upozoravali na iste stvari kojih se danas setila predsednica, Kolinda je optuživala medije da šire depresiju.

Tako je Kolinda ovog leta, u julu, govorila da mediji šire lošu atmosferu. Govoreći o odlasku mladih i hrvatskoj emigraciji, Kolinda Grabar Kitarović je rekla da nije tajna da se mnogi mladi Hrvati u iseljeništvu osećaju zanemareno i da su, jednako kao i njihovi roditelji, rastuženi i obeshrabreni "veoma depresivnom i lošom slikom naše zemlje koja se često plasira u medijima", rekla je Grabar-Kitarović.

Foto: Marko Todorović

Ali, danas je i sama prilično otvoreno, bez rukavica i skrivanja iza fraza, priznala da je situacija u zemlji daleko od idealne.

HRVATSKOJ TREBAJU HRABROST I ODLUČNOST

Prilično je simbolično i da je danas posebno istakla da Hrvatskoj trebaju politička odlučnost, hrabrost i, kako je rekla, "otpor populističkim politikama".

Nije, doduše, poznato da li je mislila i na populističke izjave poput, na primer, njene euforične rečenice posle izborne pobede, kad je obećala da će Hrvatska biti među najbogatijim zemljama Evrope.

Danas je predsednica shvatila da to baš i neće biti tako, barem ne dok Hrvatsku vode političari poput onih iz njene stranke.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beli

    8. novembar 2017 | 21:01

    Počelo je koprcanje u živom blatu, kriviće jedni druge za katastrofu,dok se država ne uruši.

  • Cika Velja

    8. novembar 2017 | 22:39

    Tako izgleda kad dobijes drzavu na tacni,expres te uglave u EU,pa se ispostavi da oni zapravi i ne znaju sta ce sa tim???

  • Sveto

    8. novembar 2017 | 22:28

    Ko u pjesmi: Zapjevaj sad Kolinda ,zaigraj sad Kolinda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA