Todorić živi u Aleji milijardera: U Londonu mu komšije Abramovič, princ Vilijam i Kejt, Mister Bin...

Mesečni zakup stana u njegovoj zgradi košta 4.400 evra

  • 2

Nakon otvaranja istrage Državno tužilaštvo je Ivici Todoriću blokiralo osam računa i nekretnine. Ali, očigledno je da je on dovoljno novca spremio sa strane. Uz skupe advokate u Britaniji, Austriji i Hrvatskoj, angažovao je finansijske stručnjake i one za odnose s javnošću. On sam živi u zgradi u Londonu, navodno u iznajmljenom stanu.

Zna se zbog čega je propao Agrokor? Todorić je u ambisu zbog svoje dece, koje je stavio na vodeće pozicije u kompaniji

U istoj zgradi ima jedan stan koji je slobodan za zakup. Ima 60-ak kvadrata, ne odiše preteranim luksuzom, ali cena je nepojmljiva i za one koji u Hrvatskoj imaju najviše plate. Mesečni najam košta 33.150 kuna (4.400 evra).

Todoriću se na teret stavlja da je izvukao iz Agrokora ukupno 1,4 milijarde kuna. Istražitelji su ustvrdili da je godinama podizan novac s računa u Švacarskoj, a porodica Todorić je koristila koncern kao bankomat. Todorić se sada ne želi vratiti u Hrvatsku i pred sudijom opovrgnuti te tvrdnje. Pre je izabrao da se smesti u ulicu u kojoj je nekad živeo legendarni Džon Lenon, piše 24sata.hr.

Printskrn: google.maps

Kensington je zaista poznat kao kvart u kojem je svoj dom našla bogata elita. Među ostalim, dok bude išao na prijavu u policijsku stanicu, Todorić možda usput sretne i komičara Rovana Etkinsona, koji je planetarno poznat po nezaboravnim ulogama Mister Bina i Crne Guje. Ili književnicu Džej Kej Rouling, koja je zgrnula milione serijalom o Hariju Poteru.

Ali, kako je Ivica ipak poslovan čovek, možda pokuša nagovoriti nekog od bogatih komšija da preuzmu 58 milijardi duga Agrokora. Osnivač Virgina i jedan od najbogatijih ljudi sveta, Ričard Branson, sad mu je komšija.

Printskrn: google.maps

Na 15-ak minuta hoda od njegovog stana je srce Kensingtona, popularno zvanog i aleja milijardera. Iako je to za Hrvatsku nepojmljivo, u Londonu je uobičajeno da su ulice, čak i cele četvrti, privatni.

Tako je i s Kensington Palace Gardenom. Policajci čuvaju ulaz u ulicu u kojoj je nekad živela i porodica Eklston. I Roman Abramovič, ruski milijarder, vlasnik je vile u toj ulici odmah pored Kensingtonske palate u kojoj živi princ Vilijam sa suprugom Kejt.

Prošetajte luksuznim delom Londona:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuki

    12. novembar 2017 | 19:53

    Što je nešto skuplje, glupima je to interesantnije..

  • Drayver

    12. novembar 2017 | 23:39

    pa pisali ste da je u miskovoj kuci u Londonu kako sad u stanu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA