≫ 

SKANDAL: Kolinda u Vukovar došla u ustaškim čizmama, a kad su je pitali zbog čega ih je obula, evo šta je odgovorila!

Izgleda da Hrvati nisu odmakli dalje od rata, što je prilično razočaranje za jednu evropsku zemlju

  • 74

Obeležavanje 26. godišnjice stradanja Vukovara u takozvanom "Domovinskom ratu", danas je u toku u Hrvatskoj, kao i Dan sećanja na žrtve Vukovara 1991. godine. Među brojnim okupljenim našao se državni vrh Hrvatske, a posebnu pažnju privukla je predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je došla u "zengama", čizmama ustaša.

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u vukovarske žute Borovske čizme, takozvane "zenge" koje su 1991. nosili hrvatski branitelji Vukovara, Kolinda je rekla da time "želi da poruči kako su Vukovaru potrebna radna mesta i za bolju budućnost".

Grabar-Kitarović izjavila je komentarišući odnose Hrvatske i Srbije da je potreban razgovor u cilju rešavanja otvorenih pitanja između dve države, posebno pitanja nestalih osoba, koje je potrebno što pre rešiti.

Ona je, govoreći o izgradnji međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije kazala da su već učinjeni neki koraci, prenosi Hina.

- Već su učinjeni neki koraci, i već sam nekoliko puta kazala kako će puno vode proteći Dunavom pre nego Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo razgovarati - rekla je Grabar Kitarović na obeležavanju Dana sećanja u Vukovaru.

Ovo su čuvene ZENGE: Foto: borovo.hr

I dok Hrvati prave od svega spektakl, Srbi zaboravljaju svoje žrtve. Čini se ko da je postalo sramota naglas reći da su i Srbi stradali u ratu, dok su scene koje viđamo u Hrvatskoj, gde se veliča ustaštvo, prilično obeshrabrujuće.

Za to vreme, u Republici Srpskoj još nisu ni sve žrtve identifikovali. Telegraf je ranije pisao o ovom slučaju -  Srpska Srebrenica o kojoj svi ćute: Imam snimak ljudi koji mi odvode brata u smrt, sad su na slobodi, a meni treba pomoć da ih privedem pravdi!

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA