Porodica poginule devojčice (6) iz Avganistana podnela je tužbu protiv hrvatske policije

Porodica se trenutno nalazi u Srbiji

  • 10

Porodica šestogodišnje devojčice Madine iz Avganistana koja je na srpsko-hrvatskoj granici poginula kada ju je udario voz podnela je tužbu protiv hrvatske policije, jer ih je naterala da se vraćaju preko granice.

Hrvati krive Srbe za smrt devojčice (6): Svet priča da su je tretirali kao psa, a oni pokazuju tačno mesto gde je poginula kod nas (FOTO) (VIDEO)

Advokat koji zastupa porodicu Husini rekao je danas u Zagrebu da je tužba podneta jer su hrvatski graničari u noći 21. novembra odbili da dozvole porodici s šestoro dece da podnese zahtev za azil i naterali ih da se preko železničke pruge vrate u Srbiju, par minuta pre nego što je devojčicu udario voz.

Porodica se trenutno nalazi u Srbiji.

Tragedija te avganistanske porodice, koja je pokušala da u Hrvatsku udje pošto je skoro godinu dana provela u Srbiji u nadi da će moći legalno da uđe u Mađarsku, najnovija je u nizu smrti i povreda migranata širom Balkana, piše Asošiejted pres.

Daljinac

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svašta

    20. decembar 2017 | 08:33

    Policija i socijalna služba treba roditeljima da uzmu svu decu jer ih dovode u životnu opasnost.

  • Eto

    20. decembar 2017 | 08:32

    Kako ono reče Plenki da se tera neki hibridni rat protiv Lepe njegove?

  • Nego

    20. decembar 2017 | 08:46

    Koliko ja znam ta hrvatska policija je u izjavi za javnost rekla da su roditelji sa mrtvim detetom došli iz Srbije na hrvatsku granicu šta znači da je dete umrlo u Srbiji i da tuže krivu policiju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA