Ko je Danijel Mandić Manda koji je likvidiran sinoć u Beranama? Hapšen je u policijskoj akciji "Medved", robijao zbog dilovanja droge

Policija je saopštila da preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikovanju lica koje je lišilo života Mandića

  • 8

Danijel Mandić Manda (36) ubijen je posle ponoći u pucnjavi u Beranama. Policija kaže da je Mandić upucan u glavu. Policija traga za počiniocem zločina, a ubijeni mladić je još od ranije bio poznat organima reda i to zbog trgovine drogom.

Danijel Mandić (34) ubijen u Beranama: Ubica mu ispalio nekoliko hitaca u glavu i još uvek je bekstvu

Mandić je u trenutku pucnjave, koja se dogodila u ulici u blizini bioskopa, bio u društvu prijatelja.

Policija je saopštila da preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikovanju lica koje je lišilo života Mandića.

- Za sada nepoznato lice, na čijoj se identifikaciji radi,  u ulici Miloša Mališića u Beranama je upotrebom vatrenog oružja lišilo života D.M. Na licu mesta je izvršen uviđaj, kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, a tokom kojeg su prikupljeni tragovi sa lica mesta. Policija nastavlja sa prikupljanjem materijalnih dokaza koji mogu ukazati na povezanost sa izvršenjem ovog krivičnog dela - saopšteno je iz Uprave policije.

Mandić je od ranije poznat istražiteljima. On je pre pet godina uhapšen u akciji "Medved" zbog prodaje narkotika i tada je osuđen na dve godine i pet meseci zatvora, pišu Vijesti.

U Beranama je dugo bio vlasnik lokala "City" koji više ne radi.

Foto-ilustracija: e-stock.us/Petar Jovanovic

AKCIJA MEDVED

U spektakularnoj akciji „Medved“ koji su u Beranama, Rožajama i Bijelom Polju sproveli pripadnici Uprave policije, razbijene su dve narkogrupe.

U akciji koja je počela u ranim jutarnjim satima helikopterskim „desantom“ kojim si stigli pripadnici specijalnih jedinica i specijalizovane ekipe sa psima, obučenim za otkrivanje droge, uhapšeno je 10 osoba protiv kojih je višem državnom tužiocu u Bijelom Polju podneta krivična prijava zbog zločinačkog udruživanja i šverca

Jednu od grupa, kako je saopštila Uprava policije, predvodio je Bekim Tabaković iz Rožaja, koji je pre toga uhapšen sa Munirom Ukovićem. Kod njih su tada pronađena dva kilograma heroina i 5,5 kilograma „paracetamola“, smese koja se koristi za miksovanje droge, pišu Večernje Novosti.

Pored njih dvojice, rožajsku grupu su sačinjavali i uhapšeni Samir Kurpejović i Orhan Musić, protiv koga se u Višem sudu u Bijelom Polju vodi krivični postupak zbog pomaganja u bekstvu braći Kurtagić nakon ubistva Enesa Fetahovića (20) u Rožajama.

Beransku grupu su, kako tvrdi policija, predvodila braća Ivan i Dragan Biletić, a u njenom radu su učestvovali Danijel Mandić, Adis Ljusković, Denis Rebronja i Marko Dacić iz Bijelog Polja.

Foto: Tanjug/AP

ZAPLENA

Tokom akcije „Medved“ policija je u stanovima uhapšenih pronašla 400 grama heroina, pola kilograma „paracetamola“ i kofeina, 400 grama marihuane, tri elektronske vage, pribor za mešanje droge, tri pištolja, veću količinu municije, 22.000 evra, nekoliko mobilnih telefona i više SIM kartica.

PRESUDE UHAPŠENIMA

Specijalno veće Šefkije Đeševića u Višem sudu u Bijelom Polju, osudilo je na ukupno 28 godina i mesec zatvora sedmoro optuženih u policijskoj akciji „Medved“.

Bekim R. Tabaković (32) iz Berana, osuđen je na jedinstvenu kaznu od pet godina i dva meseca, Rožajci Munir Uković (41) i Samir Z. Kurpejović (34) dobili su tri i po godine, odnosno četiri godine i tri meseca.

Beranac Ivan Biletić (30) osuđen je na šest godina, a njegov brat Dragan na pet godina i dva meseca, dok su Danijel Mandić (29) i Bjelopoljac Marko N. Dacić (25) osuđeni na po dve godine i pet meseci zatvora.

Foto: AP/Darko Vojinovic

Optužbe su oslobođeni Beranci Denis S.Rebronja (24), Adis H.Ljušković (27) i Orhan R.Musić (31), dok je Ukoviću ukinut pritvor u kojem se nalazio od 9. septembra 2009. godine, pišu Vijesti.

Oni su se teretili za zločinačko udruživanje i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga na organizovan način.

Nakon hapšenja, policija je saopštila da je Tabaković nabavljao veće količine heroina, najverovatnije sa Kosova.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana Ba

    21. decembar 2017 | 18:30

    Manda je bio dobra duša, odrastao bez oca i majke,sam na svijetu. Mnogo težak život imao. Tužna je njegova sudbina, neka počiva u miru.

  • mima

    21. decembar 2017 | 12:55

    po vama narodni heroj, stavite ga u aleju velikana

  • Rogozin

    21. decembar 2017 | 14:35

    Fin neki momak...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA