≫ 

NAJVEĆA DRAMA: Sinovi Tomislav i Teo (2) su ostali sami u kući koja se zapalila. Majka je mogla da spasi samo jedno dete

Uviđajem je utvrđeno da požar nije izazvao nikakav tehnički kvar na električnim instalacijama ili uređajima

  • 1

Dvogodišnji dečak Teo, koji je preminuo u požaru u utorak uveče u osječkom naselju Zapadno predgrađe, ugušio se ugljen-monoksidom, utvrdio je patolog obdukcijom.

Tuga u Osijeku: Izgorela kuća, na zgarištu pronađeno telo deteta (2)

Požar je izbio u 18 sati dok je u u njihovoj maloj i trošnoj kućici bila i njihova samohrana majka Ivona B. (22). Tokom zime svi su se grejali na peć na drva pa je u kući bilo toplo.

Dvoje starije dece je ranije taj dan otišlo kod bake i deke nekoliko kuća dalje. U jednoj sobici ostali su da se igraju Tomislav i dvogodišnji Teo. Majka u trenutku izbijanja požara nije bila pored dece i nije na vreme primetila opasnost. Uspela je iz vatre da spasi samo starijeg sina Tomislava.

Uviđajem je utvrđeno da požar nije izazvao nikakav tehnički kvar na električnim instalacijama ili uređajima. Nisu ga izazvale ni lampice koje je Ivona stavila na prozor u kako bi malo ukrasila prostoriju za Božić, o čemu se nagađalo kao o mogućem uzroku požara, piše Jutarnji.hr.

Kako stvari stoje, verovatno je žar iz peći došao u kontakt sa nečim što se zapalilo. Iako je ova samohrana majka živela u gotovo nehumanim uslovima, nije bila u sistemu socijalne zaštite.

U Centru za socijalni rad sama se nije prijavila, a na socijalnu pomoć ne bi imala ni pravo jer prima nadoknadu za porodilje.

Fotografiju sa mesta događaja pogledajte OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA