≫ 

Otkriven identitet migranta koji se 5 sati vozio ispod autobusa iz Beograda za Zagreb (FOTO)

Radi se o 21-godišnjem državljaninu Iraka i u toku su provere utvrđivanja svih okolnosti njegovog ulaska i boravka u Hrvatskoj

  • 4

Zagrebačka policijska uprava, koja je nadležna za slučaj migranta koji je pronađen ispod autobusa Čazmatransa na relaciji Beograd - Zagreb, oglasila se sinoć saopštenjem o tom slučaju, demantujući da je reč o dečaku već se radi o 21-godišnjem muškarcu.

Dečak se 5 sati vozio od Beograda do Hrvatske držeći se za osovinu autobusa: Kad su ga našli, bio je sav krvav

- Juče, 26. decembra oko 16.30 sati na autoputu A3, na odmorištu Križ, nakon dojave vozača autobusa, policijski službenici zatekli su nepoznatog stranog državljanina bez dokumenata - navodi se u saopštenju.

Stranom državljaninu pružena je lekarska pomoć i nisu utvrđene nikakve povrede, prenosi portal Index.hr.

Foto Anđelko Nežić

Po dosadašnjim saznanjima, radi se o 21-godišnjem državljaninu Iraka i u toku su provere utvrđivanja svih okolnosti njegovog ulaska i boravka u Hrvatskoj, poručeno je iz zagrebačke policije. Osim toga, policija je potvrdila i da se migrant još uvek nalazi u Hrvatskoj, navodi portal.

Prethodno su mediji preneli da se dečak-migrant starosti 12 godina provukao se ispod autobusa hrvatskog prevoznika "Čazmatrans" na liniji od Beograda do Zagreba i jedva preživeo. Kako je preneo Index.hr, on pukom srećom nije pao među točkove i poginuo.

- Autobus je iz Beograda krenuo u 11:30. Prošli smo Kutinu, a negde pre Ivanića smo čuli jako lupanje ispod autobusa. Najprije slab, a kasnije sve jači i jači zvuk. Čim je autobus stao, mali je sav prljav izašao između dela za točkove. Teturao se, bio je u vidljivom šoku - rekao je jedan od putnika.

Foto Anđelko Nežić

Iz "Čazmatransa" su potvrdili šta se dogodilo i dodali da im to nije prvi takav slučaj.

- Možemo potvrditi da se navedeni događaj dogodio. Dečak je u Beogradu ušao ispod autobusa, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje točkove i tako se držao neverovatnih pet sati - rekli su ranije danas u "Čazmatransu".

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kale

    28. decembar 2017 | 10:00

    To je snaga koju covek i ne zna da ima! Muka je to velika, kad je imao snage za ovako nesto. Pustite ga u j...nu Uniju!!!

  • Mika

    28. decembar 2017 | 11:03

    Ovo je proizvod americke demokratije koja dodje u neku naftnu zemlju i pruzi im slobodu govora i demokratiju.. A za sobom ostave marionete da upravljaju drzavom i pustos i haos

  • Zoran

    28. decembar 2017 | 12:34

    Prvo ste napisali dete od 14 ili 15 godina sad sasvim drugo sve nazad odakle su i dosli posle nam kriv djavo sto primamo svakoga na svakom koraku vade nozeve i ubitstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA