Svi rekordi Hrvata u novogodišnjem divljanju: Vozili su pijani ko letve, jurili suprotnim smerom autoputem, a pobednik je gdin "Audi 250 km/h"

Šibenski saobraćajni policajci prošle su nedelje napisali 200 kazni vozačima i drugim počiniteljima saobraćajnih prekršaja, a najviše za nepropisnu brzinu, vožnju u alkoholisanom stanju i neregistrovanim vozilom

  • 3

Ličko-senjska policija završila je istragu besne vožnje na autoputu Zagreb - Split. Naime, 21-godišnjak iz Donjeg Kukuruzara je tokom novogodišnje noći  vozio autoputem u pogrešnom smeru od čvora Otočac do južnog portala tunela Plasina. Međutim, to nije bio jedini saobraćajni prekršaj sa kojim su se organi reda u Hrvatskoj susretali tokom proteklih nekoliko dana.

Velika drama kod Zadra: Izašao je na kratko sa novogodišnje žurke, i zatekao jezivu scenu! Svi su ležali nepomični!

- Sumnjiči se da je 31. decembra na autoputu A-1 od čvora Otočac do južnog portala tunela Plasina pre sticanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije, upravljao ličnim automobilom zadarskih registracijskih tablica suprotnim smerom kretanja odnosno u delu puta koji je namenjen za vozila iz smera Splita u smeru Zagreba - saopšteno je iz policije.

Protiv 21-godišnjaka je podnesena krivična prijava, prenosi Index.hr.

Čak 247,9 kilometara na sat vozio je 33-godišnjak "audijem" splitskih registracija prošlog petka oko 21:30 sati na šibenskom delu autoputa A1 i time postao rekorder cele prošle godine po nepropisno brzoj vožnji na području Policijske uprave šibensko-kninske.

Audi su zaustavili policijski presretači, a vozač je zaradio prekršajnu prijavu, izvestila je policijska uprava.

Šibenski saobraćajni policajci prošle su nedelje napisali 200 kazni vozačima i drugim počiniteljima saobraćajnih prekršaja, a najviše za nepropisnu brzinu, vožnju u alkoholisanom stanju i neregistrovanim vozilom.

Rekorder je imao u krvi čak 1,6 promila alkohola

U vožnji pod uticajem alkohola uhvaćena su 22 vozača, a rekorder nedelje je 41-godišnjak koji je po magistrali na staru godinu oko 1:30 sati vozio Renault Twingo šibenskih registracija sa 1,6 promila, a zbog čega je prekršajno prijavljen, prenosi Hina.

Iz saobraćaja su prošle nedelje isključena 34 vozača i šest vozila. U 17 saobraćajnih nesreća šest osoba je lakše, a dve su teže povređene.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA