≫ 

Sa kukastim krstovima na grudima, pred Amfilohijem plivao za ČASNI KRST u Podgorici (FOTO)

Fotografija je uslikana u Podgorici, a na joj se jasno vidi da jedan od učesnika ima neobičnu tetovažu na grudima

Danas se širom regiona prilivalo za Časni krst, pošto pripadnici Srpske pravoslavne crkve obeležavaju Bogojavljenje. Iz država bivše Jugoslavije stižu brojne fotografije i snimci sa ovih manifestacija, a fotografija jednog mladića iz Podgorice je privukla veću pažnju nego ostale. Zapravo, detalj na njoj je izazvao temeljnu diskusiju.

Oni su plivali za Časni krst u Crnoj Gori i Republici Srpskoj: Pavle (11) je pobednik Mostara, a Dragan je i ove godine prvi u Ulcinju (FOTO) (VIDEO)

Fotografija je nastala u glavnom gradu komšijske države, a na njoj se jasno vidi da jedan od učesnika ima neobičnu tetovažu na grudima.

U pitanju je svastika ili kukasti krst, koji spada u jedan od simbola nacista. Oni su taj simbol koristili tokom čitave svoje vladavine, a posebno je obeležio Drugi svetski rat.

Unutar tog velikog kukastog krsta se nalaze još četiri manja, a ovaj momak je čitavu nesvakidašnju sliku dodao i spojena tri prsta, kao simbol pravoslavlja.

Foto: Tanjug/AP

U neposrednoj blizini ovog mladića se nalazi i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović, za kojeg se vezuju brojne kontroverze. Poznat je i po neumesnim komentarima koji su upućeni političarima Republike Srbije.

Pogledajte prilog o narodnim verovanjima na Bogojavljenje:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еро са онога света

    19. januar 2018 | 17:21

    Православно Xришћанство и Национал-Социјализам су две потпуне и неспојиве супротности а дечко са тетоважом је потпуни дебил

  • Mrka

    19. januar 2018 | 16:07

    Pa zar Mitropolit treba da vrši pregled učesnika. Pa bre sram vas bilo.

  • Maverick

    19. januar 2018 | 16:05

    Jel mu to baba istetovirala?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA