Misteriozno Perino ubistvo u Africi: Krenuo je u lov na lavove po trofej života, vraćaju ga u kovčegu. Ovo su njegove poslednje reči o smrti

Po onome što je smatrao da će biti vrhunac njegove lovačke karijere, vitalni 75-godišnjak s Paga uputio se u Južnu Afriku sa još dvojicom Hrvata

  • 13

U lovu na lavove u Južnoj Africi ubijen je - hrvatski lovac Pero Jelinić ( 75) sa Paga tamo se uputio po trofej života, a sve se pretvorilo u slučaj obavijen velom tajne. Dok južnoafrička policija sprovodi istragu, njegovi poznanici su u šoku, piše Dnevnik.hr.

Hrvat poginuo u lovu na lavove u Južnoj Africi: Policija sumnja na ubistvo, pokrenuta istraga

- Ako me lav pojede, makar će glavu poslati, zakopajte je. Pojedite par jaganjaca, setite se Pere i priči je kraj - rekao je Šime Prtonić, prijatelj Pere Jelinića.

Upravo su to poslednje reči koje je Pero Jelinić kroz šalu uputio najboljem prijatelju Šimi, kao strastveni lovac i skupljač lovačkih trofeja.

Po onome što je smatrao da će biti vrhunac njegove lovačke karijere, vitalni 75-godišnjak s Paga uputio se u Južnu Afriku sa još dvojicom Hrvata.

- Baš mu je želja bila da lav bude kruna onoga što je stekao dosad. Dole se bune oni, navodno čuvari prirode, da su protiv takvog lova i da će taj lov zabraniti, pa kaže, još dok je dozvoljeno, idem tamo - priča Prtonić.

Da je ubijeni lovac sa Paga dugo planirao svoju bogatu lovačku karijeru planirao da kruniše i trofejom lava, priča za portal 057info njegov dugogodišnji prijatelj Slavko Pernar.

- Bio je strastveni lovac na krupnu i sitnu divljač, i u toj potrazi obišao je veći deo sveta. Poslednjih godinu dana dao je svoj hotel u zakup baš kako bi se posvetio stvarima koje je planirao da ostvari i uživao je u zasluženoj penziji. Dočekao je nažalost najružniji kraj - poginuo je od onoga što je najviše voleo - kaže Pernar.

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Ali pucanj iz vatrenog oružja tokom lova koštao ga je života.

- Helikopterom je prebačen u bolnicu, ali mu lekari nisu uspeli da mu spasu život. Slučaj je otvoren i vodi se kao ubistvo, a policija istražuje da li je posedovanje oružja bilo nezakonito - saopštili su iz južnoafričke policije.

Utvrđuje se i ko je ispalio metak, da li je lovac u Africi upucan namerno ili je to nesrećan slučaj. Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova o svemu se još nije oglasilo. Kažu da još uvek nemaju zvanične informacije.

A ubistvo se dogodilo na severozapadu Južnoafričke Republike pored Setlagola, na farmi lavova koji su gajene u zatočeništvu.

Pero je bio poznatom paškom ugostitelju, koji je otvorio i porodični hotel nakon što se pre 40 godina doselio na Pag. Stanovnici ovog mesta su u šoku, piše Dnevnik.hr.

- Ja njega znam već dugo godina, ali me to previše šokiralo. Ne mogu da verujem da se ovo uopšte dogodilo - kaže Tonči Rumora iz Paga.

Bliski prijatelji uvjeravaju da Jelinić je otputovao i lovio zakonito.

- Bio je i u Keniji, Kanadi. To mi je zadnje što sam mogao da očekujem. On je mogao da nastrada od svega, samo ne na način kako je stradao jer je bio iskusan, pažljiv - rekao je Miljenko Badurina, Perin prijatelj.

Prema poslednjim informacijama, telo bi u Hrvatsku moglo biti prebačeno za 10-ak dana. A dotad bi istraga trebala da otkrije šta se na jugu Afrike zaista dogodilo.

Prilog o ovom slučaju pogledajte OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    30. januar 2018 | 11:57

    Kako zivio tako i zavrsio i zivotinje imaju dusu..ko se maca lati....

  • Н. С

    30. januar 2018 | 12:00

    Да, само што нису открили?. Шта је ту страст?. Убити некога , ко је цео свој живот, замислите, у заточеништву. То је болест, а не страст. Понашате се како хоћете, само зато, што је у питању, животиња. Хтео је да стави круну, на своје убијање?. Замислите само како је '' страствено'' гледати, последње тренутке нечијег живота, па макар то била и животиња. И оне имају ДУШУ.

  • JON

    30. januar 2018 | 22:32

    Bog ga kaznio.Ubica. Pohvala za strelca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA