Oči celog Balkana uperene su u dramu u Skoplju: Jovan ide na sud zbog zamene beba, a klinika mu ne ostaje dužna - uzvraćaju tužbom! (FOTO) (VIDEO)

Ginekologija najavljuje tužbu protiv Volčeva, a on će tužiti rukovodstvo Klinike

  • 18

Skandal sa "zaturenom" bebom koji potresa Makedoniju verovatno će dobiti sudski epilog. Tužbu sudu je najavio Jovan Volčev iz Skoplja, koji strahuje da su im na Ginekološko-akušerskoj Klinici zamenili bebu, jer ona koju je video nakon porođaja njegove supruge nije bila ista koju su mu nakon toga pokazali, na šta ukazuje oznaka sa pogrešnim prezimenom.

Jovan je ubeđen da su zamenili njegovu bebu u bolnici: Doneli su mu ćerku i primetio je dva znaka da nije njegova! (VIDEO)

Tužbu protiv Klinike on priprema zbog pretrpljenog stresa, pogrešnih informacija o bebi i arogantnog ponašanja kliničkog obezbeđenja.

Tabak će presaviti i na Klinici za ginekologiju u Skoplju. Oni će tužiti Volčeva zbog nedoličnog i nasilničkog ponašanja.

I Volčev i Klinika su predhodno slučaj prijavili MUP-u, odakle su izjavili da rade na raščišćavanju slučaja i utvrđivanju istine.

Foto: Profimedia

Sumnja oca da su mu zamenili bebu izazvala je lavinu reakcija i komentara na socijalnim mrežama, ali je sve to demantovala Klinika i Ministarstvo zdravlja.

- Ne postoji nikakva situacija u kojoj beba nedostaje ili je bila zamenjena. Bebe te uzrasti identifikujemo sa brojevima, a ne sa imenima, i sve to je bilo urađeno kako treba. Utvrdili smo da se radilo o nesporazumu između porodice bebe i medicinskog personala, koji je potom prerastao u kavgu - izjavio je na konferenciji za novinare Venko Filipče, ministar zdravlja.

To tvrde i na Klinici za ginekologiju, dodajući da im je otac bebe pretio da će baciti bombu i sve ih pobiti.

Printskrin: Youtube/Сител Телевизија

- Osoba koja je izazvala incident, suprug porodilje, došao je da vidi bebu tokom jutarnje vizite kada nisu dozvoljene posete. Otac nije bio odbijen da vidi svoje dete, već mu je bilo rečeno da dođe u vreme posete, u 16 časova. Otac se ponašao neverovatno agresivno, a u nekoliko navrata je uletao u odeljenje gde je zabranjen ulaz civilnim licima, što je zabeleženo i sa bezbednosnim kamerama. Pretio je udarajući pesnicom po staklu šaltera rečima: "baciću bombu“, „sve ću vas pobiti" nakon čega su reagovali zaposleni pozivajući obezbeđenje - rekli su na Ginekološko-akušerskoj Klinici.

Printskrin: Youtube/Сител Телевизија

Sumnjivo je, međutim, što ni iz Ministarstva zdravlja, ni sa Klinike za ginekologiju nema odgovora kako je bilo moguće da Jovanu Volčevu pokažu novorođenče sa prezimenom Vasilevska, koje je bilo precrtano, a potom napisano Volčeva, i da li na Ginekologiji imaju problema sa vođenjem evidencije.

Otac tek rođene devojčice kaže da je zajedno sa drugim članovima porodice satima bio izložen stresu.

Printskrin: Youtube/Сител Телевизија

- U devet sati su mi rekli da je vizita i da dođem kasnije. Došao sam u 10, a tada su mi rekli da bebe sa takvim prezimenom nema i da opet dođem u 11,30 časova. Kada sam ponovo došao, rekli su mi da ne mogu da je vidim zbog istorije bolesti majke. Kasnije, kada sam pozvao televizijsku ekipu, pokazali su mi bebu ali sa prezimenom Vasilevska. Kako mogu da znam da je to baš moja beba, u bolnici možda ima još Vasilevskih - izjavio je ogorčeni Jovan Volčev za TV Sitel.

Printskrin: Youtube/Сител Телевизија

Na Ginekološko-akušerskoj Klinici on je bio sa članovima porodice. Svi su bili besni i revoltirani zato što ih je medicinski personal slagao da je beba kod majke, a Jovanova supruga se nakon carskog reza nalazila na odelenju Intenzivne nege, gde ne donose novorođenu decu.

- Rekli su mi: "Kod majke je. Ja telefonom nazovem suprugu, a ona mi kaže „nije" - veli Jovan, koji će će tražiti da se uradi DNK test kako bi bili sigurni da će iz bolnice uzeti baš svoju devojčicu.

Pogledajte video:

VIDEO: Borba za život bebe Fransisa

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    5. februar 2018 | 13:26

    U Skandinaviji se otac i majka ne odvajaju od bebe ,u sobi se porodi i tu beba ostaje sa roditeljima do izlaska iz bolnoce. A kod nas vade se na bakterije ako otac bude prisustvao porodjaju ,a buba svabe im mile po podovima i zidovima ,nemaju toplu vodu katastrofa

  • Ludi milojko

    5. februar 2018 | 11:32

    Davno je došlo vremd da pored zdravstvene knjižice nosimo bombe.

  • Zoka

    5. februar 2018 | 13:51

    Sestre se ponasaju kao da su starije od doktora,ako im se nesto ne susne nevide te,pisalo se i o trgovini sa bebama eto jedan razlog sto opravdava roditeljsku reakciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA