Denis (22) je bežao od policije, nakon dva dana pronađen je mrtav u snegu: Porodica još nije videla telo, upire prst u organe vlasti (FOTO)

Deni je bio zdrav, žilav i jak dečko, pun života, koji je dobro poznavao taj teren i nikad ne bi sam sebi naudio

  • 5

Hrvatska policija u subotu je objavila da je nakon dva dana potrage za Denijem Šnajderom (22), pronađeno njegovo telo, da uzrok smrti još uvek nije poznat ali i da je istraga u toku.

Nikola, Vlada i još nekoliko ljudi koji su odlučili da napuste sve i počnu ispočetka, skromno, u prirodi, sa životinjama: Ovako izgleda njihov život (VIDEO)

Porodica i prijatelji veruju da njegova smrt nije nesrećan slučaj i od policije traže odgovore, prenosi 24sata.hr.

Policija i Gorska služba spasavanja dva dana su tragali za nestalim mladićem koji je pobegao u šumu kraj Lokava, u blizini Rijeke, nakon što ga je presrela policijska patrola.

Denijeva devojka Paulina Breznik (18) rekla je da su se u četvrtak vozili iz Rijeke prema Brodu na Kupi, gde žive i da im je oko 23:30 na naplatnoj rampi Lučice policija, koja je bila u kontroli, signalizirala da stanu. Kako je navela, Deni je prepoznao jednog policajca, a budući da nije imao vozačku dozvolu, uplašio se i  dao u beg.

Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo

U automobilu su u tom momentu pored njih dvoje bili i Paulinin brat Klaudio (20) i još jedna maloletna devojka.

- Rekli smo mu da stane, ali on je rekao da neće jer se bojao za život. Nastavio je da vozi starim putem nazad prema Rijeci. Kod vidikovca Jelenje ostali smo bez benzina. Sve to vreme pratila su nas dva policijska auta - rekla je Paulina.

Njen brat je rekao da je Deni, kad su stali, izašao iz auta i trčeći počeo da beži, a da su na njega odmah nasrnula tri policajca, izvukli ga iz auta i počeli da ga udaraju po telu i da mu guraju glavu u sneg.

- Vikao sam: ‘Nemojte! Šta sam uradio?’, a jedan od njih mi je opsovao majku cigansku. Pitao me je ko je vozio, a kad sam mu odgovorio, ozbiljno je zapretio i rekao da će ga naći. Stavili su mi lisice i odveli nas u policijsku stanicu u Rijeci, gdje su nas držali nekoliko sati - ispričao je Klaudio.

Deniju, međutim, nakon bijega nije bilo ni traga ni glasa.

- Zadnje što znamo je da ga je videla jedna starija žena sklupčanog u blizini njene kuće na putu prema Mrzlim Vodicama, a nekoliko minuta nakon toga ugledala je policijske automobile kako prolaze tuda s rotacijom. Da se razumemo, Deni je bio zdrav, žilav i jak dečko, pun života, koji je dobro poznavao taj teren i nikad ne bi sam sebi naudio - očajan je otac Jelenko, koji je dva dana obilazio teren tražeći sina.

U potrazi po snegom pokrivenom terenu učestvovalo je 50-ak njihovih rođaka i prijatelja.

- Sve smo obišli, vikali i dozivali njegovo ime, trubili autima.

Kako navodi 24sata.hr, otac preminulog Denija vest o smrti svog sina primio je oko 15.15 u subotu. Telo, koje se nalazi na obdukciji, još nije video.

Njegova majka Josipa, koja je toliko uznemirena da je dva puta završila na Hitnoj, gde je primila injekcije za smirenje, juče još uvek nije znala da joj je sin mrtav jer niko nije imao snage da joj kaže. Porodica je uverena da policajci koji su jurili Denija znaju nešto više o njegovoj smrti.

Foto-ilustracija: pixabay.com

- Jedan od njih se u nekoliko navrata dosad iživljavao nad nama Romima. Pretio nam je smrću, psovao sve živo i mrtvo, jednom je teško povredio nogu, po drugom se pomokrio. Verujem da mi je on sina oterao u smrt - ogorčen je Denijev otac.

Policija se oglasila službenim saopštenjem u kome se navodi da se hrvatski državljanin nije zaustavio kako mu je bilo signalizirano, već je nastavio sa vožnjom do predela Špičunak, gde je ostavio auto s troje putnika i udaljio se pešice. Policijski službenici su u više navrata obilazili teren, ali nisu ga zatekli na navedenom području.

Nakon što je sledećeg dana, u poslepodnevnim časovima prijavljen njegov nestanak, policija je počela potragu za njim, u koju su bili uključeni i pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja. Potraga je prekinuta u večernjim satima i nastavljena u subotu ujutru.

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici Specijalne jedinice policije Rijeka telo su zatekli na izuzetno nepristupačnom šumskom terenu na području Lokava. Obavljen je uviđaj, ali zbog otežanih uslova i lošeg pristupa terenu, izvlačenje tela trajalo je više sati.

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci utvrdiće se tačan uzrok smrti.

Automobil koji je Šnajder vozio nalazi se parkiran desetak kilometara udaljen od mesta na kojem je Deni pronađen.

- Kad smo ga tražili u petak, nije bilo tragova u snegu. Prošli smo tim putem gde je pronađen. Nelogično nam je da je auto iz kojeg je bežao toliko daleko od mesta na kojem su pronašli njegovo tijelo - ističu Šnajderovi prijatelji koji žive u obližnjem selu.

Video možete pogledati OVDE

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obilić

    12. februar 2018 | 18:18

    Bezao od policije.....pobegao za sva vremena

  • Rajko

    12. februar 2018 | 18:23

    Šnajder je Nemac ,nemačkog porekla Prezime !

  • Car

    12. februar 2018 | 18:13

    Pa zasto nije stao?Samo zbog toga sto nema vozacku...hmmmm...svasta...nesto tu smrdi zestoko...Ne verujem da bi tek tako bezao samo zbog vozacke!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA