≫ 

Tragedija u Ohridu: Izgorela nepokretna baka u požaru, od nje ostao samo pepeo (FOTO)

Od početka ove godine, baka M.D. je bila osma žrtva požara u Makedoniji

  • 2

Nepokretna baka M.D. ( 71 ) izgorela je u ponedeljak u požaru koji je izbio u njenom stanu u ulici Turistička u Ohridu.

Požar u ozloglašenom zatvoru u Šibeniku: Gorela zgrada u kojoj su Srbe zverski zlostavljali, pa ih puštali da umru u najstrašnijim mukama (VIDEO)

Kada su komšije osetili miris paljevine pokušali su da je spasu, ali od gustog dima koji je kuljao na sve strane nisu mogli prići njenom stanu, pa su pozvali vatrogasce i Hitnu pomoć. Nažalost, kada su stigli vatrogasci već je bilo prekasno. Baka je bila mrtva, a od nje je ostao samo pepeo.

Požar je gasilo 6 vatrogasaca sa dva vozila koji su sprečili da se vatrena stihija ne proširi na druge stanove u zgradi.

- U stanu na prvom spratu gde je bio prijavljen požar pronađeno je telo sa četvrtim stepenom opekotina koje je bilo ugljenisano - izjavio je vatrogasac Goran Markoski.

Baka je bila nepokretna, a u stanu je živela sama. Komšije su je retko viđali, a jutros od nje nisu čuli ni poziv upomoć.

Printskrin: Youtube/ohridnews

- Probudio ih je miris dima. Policijski tehničari su proveravali električnu instalaciju u stanu, ali je prema prvim procenama istražitelja uzrok požara verovatno neugašeni opušak od cigarete. Uzrok požara u kome je jutros izgorela nepokretna žena najverovatnije je bio pikavac od cigarete - izjavio je Stefan Dimovski, portparol SUP Ohrid.

Od početka ove godine, baka M.D. je bila osma žrtva požara u Makedoniji. Velika tragedija je prvo potresla Tetovo, gde su 25. januara izgoreli majka i njenih četvoro dece, a pet dana kasnije u Bitolju je izgorela žena i njen maloletni sin.

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    13. februar 2018 | 09:16

    Aman bre ljudi, ne ostavljajte stari roditelji sami. Ako ne možete da ih čuvate, smestite ih u neki staraćki dom.

  • mara

    13. februar 2018 | 09:11

    Samo mi nije jasno kako pozar izazovu nepokretni ljudi. Ako ih neko obilazi a cinjenica je da neko mora bar jednom dnevno uc, zasto se ostavlja mogucnist da se stan zapali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA