≫ 

Snežno nevreme hara Hrvatskom, totalni kolaps u celoj zemlji: Vozovi stoje, ljudi zarobljeni, vojska pozvana u pomoć (FOTO) (VIDEO)

Sneg i olujni vetar poslednjih dana otežavaju život stanovništvu, ponajviše u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i severozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i zaleđu Dalmacije

  • 9

Hrvatska vojska će se u skladu sa svojim mogućnostima uključiti u otklanjanje posledica snežnog nevremena, tamo gde je to prema procenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, odlučio je ministar odbrane Damir Krstičević.

Nevreme napravilo haos u regionu: Hrvatsku, Sloveniju i BiH zatrpao sneg, pola mesta bez struje i vode, u Crnoj Gori saobraćajni kolaps (FOTO)

- Oružane snage Republike Hrvatske angažuju se za pomoć civilnim institucijama i građanima kad kapaciteti institucija i organizacija nadležnih za zaštitu i spašavanje nisu dovoljni - saopšteno je iz tog resora, prenela je HINA.

Sneg i olujni vetar poslednjih dana otežavaju život stanovništvu, ponajviše u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i severozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i zaleđu Dalmacije, a takvo vreme se očekuje i narednih dana.

Prognostičari najavljuju da će u središnjim i gorskim krajevima uz novi snežni pokrivač biti i snežnih nanosa, a moguće su i mećave.

Ponegde u unutrašnjosti, najpre na krajnjem istoku, padavine između snega i kiše mogu uzrokovati stvaranje poledice na putevima.

VOZ IZ SPLITA PUTUJE VEĆ 13 SATI KA ZAGREBU, OSTAO ZATRPAN U SNEGU

Kako prenosi index.hr, voz koji je sinoć u 21.40 sa četrdesetak putnika krenuo iz Splita za Zagreb, jutros oko tri sata ostao je zaglavljen na mostu u Lici. Danas tek oko podneva, voz je konačno krenuo dalje.

Foto-ilustracija: Tanjug

Putnici su ostali bez hrane, ali su dobili tople napitke. Kako su naveli, većina njih je na put krenula vozom, jer su mislili da se jedini neće zaglaviti u snegu.

Pogledajte kako izgleda Zagreb okovan snegom:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA