≫ 

Poljoprivredniku Tvrtku dozlogrdilo što mu kradu voće, pa lopovu poslao poruku zbog koje je propao u zemlju od stida (VIDEO)

Kad ga je prvi put posetio lopov, Tvrtko Gačić je, kaže, zvao policiju, prijavljivao, psovao... a to mu se, kaže, više ne radi

  • 2

Tvrtku je dozlogrdilo što ga svako malo posećuje lopov, "lola" kako ga on zove, koji dođe u njegov voćnjak kao u samoposlugu, pa je rešio da mu da uputstvo kako bi sledeći put znao šta je gde zasađeno. Kad ga je prvi put posetio lopov pre pet godina, Tvrtko je, kaže, zvao policiju, prijavljivao, psovao, pi.deo, a to mu se, kaže, više ne radi.

Kuvar Stevica omamljivao žene kafom sa bensedinima: Kada bi ih uspavao, uzimao im je zlato i novac, a usput je prao i sudove

- Ti si čestiti čovek, nisi budala. U Hrvatskoj je to normalno, budala si ako ne ukradeš - poručio je Tvrtko noćnim posetiocima.

- Lolo, nemoj da kradeš. Dođi sledeći put tamo kući i pokucaj, dobićeš voće - poručio je Tvrtko Gačić, voćar iz sela Strizivojna u Hrvatskoj, kradljivcu koji je iz njegovog voćnjaka izneo sadnice jabuka, krušaka i šljiva.

Foto: Telegraf

Mladog čoveka iznenadile su pre dva dana rupe koje je zatekao u zemlji - dokaz da je usred noći nezvani posetilac ponovo iščupao sadnice voća.

DOBIĆEŠ BRUH OD ČUPANJA

- Znam da je nezgodno dolaziti po noći i strahovati da li će te neko videti. Zato nemoj da se sekiraš i dolaziš po blatu i noći. Majke mi, meni se ne da da ustanem. Mene pritisak uhvati kad moram u tri, četri, pet da ustanem i radim u voćnjaku, a ti dolaziš po noći, vadiš voćke koje su se već dve godine ukorenile. Majke ti, bruh da dobiješ od čupanja. Nemoj, dođi tamo kući i reci "nemam para" ili "kleptoman sam" - sa osmehom priča Tvrtko.

On je svom lopovu poručio i da nije stigao da mu se javi prošle godine, kada mu je pokrao šljive, ali evo, došlo vreme da ga uputi u sorte koje je odneo sa sobom.

Objasnio mu je čak i kako da se idući put u voćnjaku bolje snađe.

Foto: Telegraf

KO ZNA ZAŠTO NEKO ČINI TO ŠTO ČINI

- Dunje isto nisu označene, pa da te ne sekira. Idu tri reda leskovačke, pa red vranjske, tri reda leskovačke pa red vranjske i opet tri reda leskovačke, čisto da znaš šta vadiš. Ovako bezveze povadiš, pa posadiš i strepiš šta će biti od voćaka - obzirno je poručio ovaj originalni mladić.

Tvrtko je za Blic rekao da on lično ne smatra kradljivca lošom osobom.

- Nije na nama da osuđujemo zašto neko čini neke stvari. Treba da pokušamo da razumemo i uvek, ako moćemo, da "okrenemo drugi obraz" koliko god to da je teško - istakao je on.

Pogledajte celo Tvrtkovo obraćanje lopovu:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    16. mart 2018 | 03:40

    Al mu zapretio, svak amu cast. Ovd eu Americi imaju pravo da pucaju ako samo zadjes u njegovo. I ekonomija ide, posoa ide,...a moj odustao od lesnika, kazu kradu, treba da dezura, tastu u selu mi pokrali neke stvari iz garaze iako zakljucana, i to 2 puta. Sad ce d astavlja kamere. Sila ste bre od drzave i drustva. Red se kod vas zna.

  • kikica

    16. mart 2018 | 16:36

    Mnogo mi je zao sto Vam kradu sadnice voca . Ja sam bila zrtva ukrali su mi sa placa tresnje visnje nemoguce je do je selo Ripanj Pavicevac 3 digla sam ruke . Plac je zarastao u korov . Tako da sam primorana da ga prodam zgodno je za vinograd mladim ljudima pravi dar . Stavite struju oko voca pa nece krast kada ga drmne .🍒🍒🍒🍀🐕🐾🐾

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA