Misteriozni beli prah širi se Zagrebom, niko ne zna o čemu se radi: "Ovo je organizovani genocid nad životinjama, uskoro ćemo brojati i ljudske žrtve" (FOTO)

Policija je potvrdila da su njihove ekipe u proteklih par dana izvršile uviđaj na nekoliko lokacija u Zagrebu, pri čemu su poseban akcenat stavili na Novi Zagreb, Trešnjevku, Trnje i Medveščak

  • 0

Beli prah koji je u Osijeku pre nekoliko dana izazvao opštu pometnju, pojavio se i u pojedinim zagrebačkim kvartovima. Iz policije ističu da su njihove ekipe na terenu i da su uzeti uzorci sumnjive materije.

Zabrinuti Zagrepčani poslednjih par dana objavljuju na društvenim mrežama obaveštenja i fotografije mesta na kojima su našli sumnjivu supstancu. Neki od njih naveli su i da su im ljubimci zbog toga završili u veterinarskim ambulantama, prenosi Dnevnik, hr.

>>>Razrešena osječka misterija: Otkriveno šta je beli prah posut po ulicama grada

Kako prenosi taj portal, policija je potvrdila da su njihove ekipe u proteklih par dana izvršile uviđaj na nekoliko lokacija u Zagrebu, pri čemu su poseban akcenat stavili na Novi Zagreb (Travno, Utrina, Dugave), Trešnjevku, Trnje i Medveščak.

- Primili smo dojave o praškastoj stvari i naši policajci izašli su na teren, nakon čega su uzeti uzorci, koji će se analizirati u Zavodu za javno zdravlje, a nakon toga će biti poznato o kakvoj je tačno stvari reč - naveli su iz policije.

U grupi "Travno je glavno" na Fejsbuku, korisnici ove društvene mreže ističu da "neko truje kvart i to uz vrtić i puteve gde je veliki protok ljudi i životinja". Kako navode, jedan labrador se otrovao i uginuo, te pozivaju na hitnu reakciju nadležnih.

Grupa građana Novog Zagreba tim povodom je za petak, 23. mart, najavila veliki protest u parku za pse Siget - Trnsko.

- Tražimo od nadležnih institucija da se svim postojećim kapacitetima uključe u istragu, jer već i vrapci na grani znaju kako je ovo organizovani genocid nad životinjama koji je otišao toliko daleko da ćemo uskoro brojati i ljudske žrtve.

Analiza Zavoda za javno zdravlje pokazaće da li je zaista reč o otrovu, a dok ne stignu nalazi, građanima se savetuje da budu oprezniji. Svakako zabrinjava činjenica da se sumnjivi beli prah pojavio u neposrednoj blizini vrtića i u parkovima, u kojima je prisutan veliki broj dece i odraslih.

Iz zagrebačke Kancelalrije za upravljanje hitnim situacijama apeluju na građane Zagreba da ne šire paniku i ne alarmiraju hitne službe bez valjanog razloga.

Dojave o pojavi sumnjivog belog praha stižu i iz Pule i Rijeke, a građani iz tih gradova su, za otkrivanje trovača, ponudili i nagradu od oko 80.000 dinara (5.000 kuna).

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA