Gimnazijalci rođeni 1999. godine "pamte" NATO zločin: Đaci iz Crne Gore pokazali inat u majicama sa ćiriličnim natpisom i metom (FOTO) (VIDEO)

Ovi hrabri đaci uglavnom su maturanti rođeni u godini NATO bombardovanja, a priključili su im se i učenici nižih razreda

  • 12
Bombardovanje Srbije 1999, NATO Foto: S.Pikula, Tanjug/Vladimir Dimitrijević/Rade Prelić, flickr/Nicolas Raymond, Pixabay

Đaci Gimnazije „Petar Prvi Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, koji tradicionalno obeležavaju sećanje na početak NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore, po prvi put to neće uraditi u školi, jer su im zabranjene sve aktivnosti.

NATO brodovi stigli u naš komšiluk

Oni su zato minutom ćutanja ispred škole odali poštu svima koji su nevino stradali tokom agresije na Crnu Goru i Srbiju. Domišljati gimnazijalci pojavili su se ispred škole u majicama sa metom i ćiriličnim natpisom „Target“. Oni su razvili transparent sa natpisom „Generacija ’99. — u inat!

Ovi hrabri đaci uglavnom su maturanti rođeni u godini NATO bombardovanja, a priključili su im se i učenici nižih razreda.

Oni su se okupili u školskom dvorištu, a ubrzo se pojavila i policija koja je snimala skup.

Gimnazijalci su policiju gađali NATO avionima od papira, koji su postali zaštitni simbol slobodne Gimnazije i slobodnog duha Crne Gore koji živi, bez obzira na ulazak te zemlje u NATO, preneo je Sputnik.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    23. mart 2018 | 22:52

    Bravo deco, osvetlali ste obraz i pokazali kako se brani istina. Srecne su majke koje su vas rodile.

  • Marijana Bakov

    23. mart 2018 | 22:31

    Blago majci koja vas je rodila deco draga.Ovim potezom ste dokazali da obraz nije na prodaju i da nema cenu.Vi ste ponos svih nas.Nikada ne zaboravite tri nevina andjela iz Murina stradala u Nato satanskoj alijansi.

  • Covek

    23. mart 2018 | 23:59

    Његош би се поносио вама!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA