Slovenija izabrala blažu varijantu: Ne proteruje ruske diplomate, ali je povukla ambasadora u Moskvi

Slovenija je jedna od osam članica Evropske unije koje se nisu odlučile za diplomatske mere kojima bi izrazile solidarnost sa Londonom

  • 4

Vlada Slovenija pozvala je danas ambasadora te zemlje u Rusiji Primoža Šeliga na konsultacije u vezi sa napadom nervnim gasom na ruskog dvostrugog agenta Sergeja Skripala u Engleskoj.

Ove države Balkana su odlučile da proteraju ruske diplomate i podrže Zapad: Srbija nije među njima!

Šef slovenačke diplomatije Karl Erjavec rekao je novinarima da je ambasador Šeligo već u Sloveniji i da će se razgovori voditi u Ministarstvu spoljnih poslova, prenela je agencija STA.

Erjavec je juče izjavio da vladi, koja danas raspravlja o slučaju napada nervnim otrovom na Skripalja u engleskom gradu Solzburi, neće predložiti primenu diplomatskih mera solidarnosti sa Velikom Britanijom.

Hina je podsetila da je Slovenija jedna od osam članica Evropske unije koje se nisu odlučile za diplomatske mere kojima bi izrazile solidarnost sa Londonom.

- Za sada mislim da je najpre potrebno raščistiti što se u Solzberiju dogodilo, reč je o vrlo nejasnom i bizarnom slučaju - kazao je Erjavec novinarima pred redovni sastanak koalicije koja određuje dnevni red za redovnu sednicu vlade.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA