Saša pešači sa krstom na leđima od Rijeke do Zagreba: Nosi ga za svu decu i roditelje "dragim vođama ovog naroda"

Odlučio je, kaže, da napravi krst koji nosi u Zagreb "dragim vođama ovog naroda"

  • 6

Na hrišćanski prazik Uskrs, koji katolici obeležavaju ovog vikenda, Riječanin Saša Pavlić, odlučio je da prepešači put od Rijeke do Zagreba, noseći drveni krst koji je sam napravio, iz protesta što vlada kupuje avione za pola miliona dolara umesto da, kako kaže, nabavi retke lekove za barem 10 odsto tog iznosa.

Hrvatska prihvatila ponudu da kupi 12 aviona sa naoružanjem za 500 miliona dolara: Stari su 30 godina i borbeno su eksploatisani

- Želim da ova vlada zagrabi u isti bunar u kojem je našla 500.000.000 dolara za kupovinu borbenih aviona i napuni fond za retke lekove sa barem 10 posto tog iznosa - poručuje Saša Pavlić, koji je, kako kaže, frustriran činjenicom da država ima za avione, a da je u fondu za retke bolesti tek 2.600 evra.

Odlučio je, kaže, da napravi krst koji nosi u Zagreb "dragim vođama ovog naroda".

- Nosim ga za svu onu decu i roditelje koji slušaju da nema novaca za lečenje, a za 403 miliona evra za avione ima - kaže Saša.

Putem ga dočekuju ljudi, daju mu hranu i smeštaj, neki čak i novac.

Saši je želja i poruka “da se više nikada ne dogodi da neko dete u Hrvatskoj nema lek za svoju bolest”, prenose hrvatski mediji.

Portal Index.hr podseća da je vlada nakon višestruki protesta roditelja dece koja pate od teških bolesti i potrebni su im skupi lelovi, otvorila račun na kojem je dosad donacijama građana i firmi prikupljeno vrlo malo novca.

Značajnije donacije uplatile su Splitsko-dalmatinska županija i grad Omiš, dok vlada na taj račun nije uplatila nijednu jedinu paru.

Uoči i tokom puta, Saša tvituje iznoseći svoje stavove i obaveštavajući o tome gde se trenutno nalazi.

- Ako nema za dečji život, onda nam država ne treba - razlaz - jedan je od njegovih tvitova koji treba da pređe deonicu od 180 kilometara.

Inače, Saša je poreklom iz Delniče, a živi u Rijeci.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja.2

    2. april 2018 | 11:55

    Svaka cast!

  • F16

    2. april 2018 | 16:57

    Zašto sada Saša gubi vreme pa zašto se lepo ne zaposli na dva tri posla ako treba i da radi namesto da nosi krst i da može da plati za lečenje???????

  • Respect

    2. april 2018 | 14:25

    Kapa dole. Jos uvijek ima normalnih, nebitno gdje je to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA